Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Investiţia CEETRUS din Mociur cuprinde o zonă comercială, mall-ul, şi una de servicii, cu aquaparkul şi hotelul aferent, o parte de office, împreună cu partea de rezidenţial, precum şi o arteră care va uni cele două Reşiţe, oraşul vechi şi Govândariul!

Un fel de Champs Élysées al urbei, cu rol de „coloană vertebrală“, o alternativă pentru drumul pe care va circula tramvaiul. Iniţiativa este structurată pe 3-4 faze, implementabile în 10-15 ani.

Masterplanul Ceetrus pentru Reșita presupune:

Faza 1: Shopping Mall (35.000 mp GLA);

Faza 2: Retail DIY (9.000 mp GLA), Aquapark pe o suprafață de 4 hectare (bazine interioare și exterioare, tobogane și servicii de welness cu o capacitate pentru o audiență de 700 de persoane în interior), Hotel (11.700 mp și 150 de camere);

Faza 3: Office (4.000 mp GLA);

Faza 4: Hotel (150 camere). Fazele de dezvoltare de retail, office, divertisment și hotel, sunt corelate cu 3 faze de dezvoltare de rezidențial, cu o anvergură totală de 49.200 mp și 582 de unități (studio, 2 camere, 3 camere). În dezvoltarea de rezidențial, este prevăzut și un Apart Hotel (11.500 mp și 177 unități).

Proiectul de regenerare urbană, amplasat pe platforma industrială Mociur-UCMR, a necesitat o serie de achiziții de teren anevoioase din punct de vedere juridic (2017 – 2020), ce s-au încheiat în 3 ani cu o achiziție totală de 36 de hectare.

„Reşiţa are baza pe care se poate reclădi în tihnă: trecutul industrial fabulos, albastrul apelor, verdele muntelui şi văpaia furnalelor din sufletul bănăţenilor! Reşiţa este doar exemplul acestor multe Reşiţe din România uitată!“, susţine Tatian Diaconu, directorul CEETRUS România. Tatian Diaconu a mai precizat că investiţia este una lucidă, pentru că Ceetrus nu este finanţată de Crucea Roşie, ci este o companie cu acţionariat, care urmăreşte să facă profit, dar şi să contribuie activ la viaţa urbei, pentru că un proiect bun rămâne comunităţii.