Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Handbaliștii pregătiți de Bojan Butulija și Ilie Vaidasigan au pierdut la limită în cea de-a doua etapă din miniturneul Ligii Zimbrilor, scor 23-24 (la pauză 8-12) cu CSM București, echipă cu un buget mult mai consistent!

Fără șapte jucători (Heimbach, Bărbuş şi portarul Simulescu-accidentați, Kbilashvili, Orjonikidze, Milosevic şi Jevtic-probleme cu viza), reșițenii au făcut o primă repriză slabă, însă după pauză au trecut la o apărare mult mai fermă, au făcut mai puține greșeli tehnice și au fost la un pas de un egal nesperat, apropiindu-se la doar un singur gol de bucureșteni. N-a fost să fie, dar sunt speranțe ca odată cu revenirea celor șapte absenți rezultatele reșițenilor să fie mai bune.

„Dorim să câștigăm, dăm tot ce avem în momentul acesta și asta este, ne străduim din orice punct de vedere. Prima repriză am jucat slab, 10 greșeli tehnice, cinci sau șase recuperări de la semicerc, asta ne-a costat. A doua repriză, cum ați văzut, am câștigat-o la trei goluri, eram aproape să egalăm. A doua repriză a fost foarte bună, băieții au luptat. Nu am avut noroc, încă o dată trebuie să spun și să-i felicit pe băieții mei, să spun așa suntem răniți pentru că nu avem ajutor de la șapte colegi care fac parte din echipa noastră, sperăm cât mai repede să avem și sprijinul lor, atunci va fi mult mai bine. Suntem puțini, suntem obosiți și este foarte greu să joci 3 meciuri în 3 zile. În acest moment nu avem la dispoziție 16 jucători ca număr și nici nu sunt toți la același nivel. În condițiile astea, chiar îi felicit pe băieți, s-au străduit, s-au luptat, trebuie să fiu mulțumit. Eu sper să vină norocul și pe partea noastră. Pentru meciul cu Dobrogea mă aștept de la băieți doar să joace cât pot ei de bine pe teren și sper să nu se accidenteze”,  a spus la final antrenorul Bojan Butulija.

Pentru CSM Reșița au punctat pe tabelă Bahan 8, Vulpe 5, Trifkovic 4, Mledenciu, Bote, Daia, Starchenko, Ignat și Belchite câte un gol. Principalul marcator al rosso-nerilor în partida de aseară, Marius Bahan, crede că doar lipsa șansei a făcut ca Reșița să nu obțină un egal în meciul cu CSM București: „Și cu Focșani ne-am mișcat bine în apărare, la fel ca și cu București, cu apărarea câștigăm, asta știm, asta exersăm foarte mult la antrenamente. Ne-a lipsit puțină șansă ca să obținem cel puțin un punct. Asta este, mergem mai departe, luptăm în fiecare meci, din păcate, știți foarte bine, ne lipsesc niște jucători, străinii au probleme cu viza, ceilalți sunt accidentați, ăștia suntem. Cu Constanța ne așteaptă un meci foarte greu, toată lumea știe ce echipă puternică are Constanța. Noi o să luptăm meci de meci să obținem un rezultat cât mai bun”.

În a treia și ultima etapă a miniturneului de la Sfântu Gheorghe, CSM Reșița joacă azi de la ora 14 cu AHC Dobrogea Sud.

JCS-Ștefan Moraru