Reşiţa a reuşit să-şi dubleze bugetul pe 2021 - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Solicitările venite de la direcţiile primăriei au avut depăşiri inimaginabile, de milioane de euro, dar ele au mai fost temperate unde s-a putut. Însă cea mai mare creştere vine din proiectele europene! 

Aleşii reşiţenilor au fost convocaţi la o şedinţă ordinară de consiliu ce are loc marți, a cărei ordine de zi este deschisă tocmai de aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al urbei.

Am putut afla câteva detalii de la iniţiator, primarul Ioan Popa: „Bugetul este croit de noi. Nu ne-a fost uşor, pentru că am avut o depăşire de solicitări de la direcţii, de vreo 3 milioane de euro. Am încercat să mai tăiem de la fiecare câte ceva, astfel încât să reuşim să intrăm în anvelopa bugetară pe 2021. Este un buget care – cu tot cu partea de investiţii pe fonduri europene – e undeva pe la 65% peste bugetul de anul trecut. Deci vreau să vă spun că bugetul Reşiţei pe 2021 se cifrează la peste 50 de milioane de euro. Şi când spun asta, trebuie să vă gândiţi că bugetul Reşiţei de acum doi, trei ani era undeva la 22-24 de milioane de euro. Deci suntem la mai mult decât dublul bugetului de acum doi, trei ani. Evident că mare parte din această creştere vine din proiectele europene, care acum încep să prindă consistenţă“.

JCS-A.M.

1 Comentariu

  1. Dupa mult timp am venit in Resita….si am mers special de la ora 20 pana acum 15 min pe strazile noi facute din Lunca si centru…..o atmosfera extraordinara….tineret ….atmosfera…curatenie…nou….o placere…..si e doar inceputul. Sper sa fiu sanatos si sa vin si peste 5 ani sa ma plimb prin Resita care va fi …surpriza etapei in 2025-2026!!

Adaugă comentariu