Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a cedat sâmbătă, 26 octombrie, scor 0-1, cu Metaloglobus București, într-un joc din etapa a XI-a disputat pe stadionul din Clinceni! Metaloglobus a marcat golul victoriei în minutul 22 prin Serges Ekollo, după ce a primit o pasă în careu de la Zakir!

Rosso-nerii, cu mai multe probleme de lot, n-au găsit drumul spre gol, chiar dacă Stoican a introdus în teren în repriza a doua mai mulți jucători ofensivi. Chiar la ultima fază a meciului a urcat în careul advers și portarul Dincă, dar tabela a rămas neschimbată. Pentru rosso-neri a evoluat și Șteau, fotbalist proaspăt legitimat de Reșița. În ciuda acestei înfrângeri, Reșița a rămas totuși pe locul 3.

„Am tratat superficial faza din care am primit golul, iar apoi a trebuit să alergăm mult după egalarea care nu a mai venit. Am fost echipa care a controlat jocul, am avut inițiativa, dar nu am reușit să ne creăm foarte multe ocazii clare. Am pedalat în gol. Vom fi atenți ca pe viitor să nu mai facem astfel de greșeli. Am discutat și cu jucătorii, deoarece alergăm să dăm gol și tratăm cu superficialitate anumite faze. Suntem o echipă care încearcă să joace, dar vreau mai multe situații de poartă. Până la urmă este o înfrângere și trebuie să știm să trecem și prin astfel de momente. Capul sus, mai sunt atâtea meciuri și trebuie să fim atenți să nu mai facem astfel de greșeli. Nu mai trebuie să oferim cadouri pentru a ușura munca adversarului. A câștigat Metaloglobus și cred că nu a fost cu nimic mai bună decât Reșița. Legat de meciul din Cupă, aș dori să spun că-l vom trata foarte serios. Cu cât tratăm cât mai serios antrenamentul și apoi meciul oficial, cu atât fotbalul ne va răsplăti și mai mult. Mergem la Vâlcea cu gândul de a face un meci bun și de a câștiga.”, a declarat antrenorul Flavius Stoican.

CSM Reșița: Dincă, Dolghi, Elton da Silva, Rimovecz, Cioiu, Lascu, Haită (cpt.), Șteau, Chera, Doană, Samake. Rezerve: Mat. Goga, Gurin, Jerdea, Andr. Burlacu, Bărboianu, Erico da Silva, Al. Negru, Bocșan, Tucaliuc.

Metaloglobus: Gavrilaș, Kouadio, Caramalău, Andr. Sava, Gab. Dumitru, Ekollo, Junior Morais, Honciu (cpt.), Dav. Irimia, Zakir, Huiban. Rezerve: Nedelcovici, Issah, Liș, Rz. Milea, Visic, Ad. Nicolae, Rz. Florea, Rob. Neacșu, Ad. Sîrbu.

În etapa a XII-a, Reșița va întâlni sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 11, pe teren propriu, echipa Chindia Târgoviște. Până atunci, echipa pregătită de Stoican va juca pe 30 octombrie, de la ora 15, în deplasare, cu SCM Râmnicu Vâlcea, în prima etapă din Grupa D a Cupei României.

JCS-Ștefan Moraru

Adaugă comentariu