ReMetal 2021 va debuta la jumătatea lunii septembrie - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Hala Minda va deveni din 16 septembrie un adevărat centru expoziţional. Şase sculpturi din metal vor fi expuse în vecinătatea acestei clădiri!

Primăria Reșița lansează proiectul „ReMetal 2021“, un program care face parte din strategia orașului de regenerare urbană, prin industrii creative. Evenimentul va debuta joi, 16 septembrie, la Hala Minda, când vor fi dezvelite șase lucrări de sculptură monumentală în metal, proiectate de artiștii Doru Covrig, Roman Cotoșman, Constantin Flondor, Ingo Glass, Peter Jecza și Aurel Vlad.

În contextul celebrării a 250 de ani de prezență a Reșiței în industria de prelucrare a metalelor și în alte domenii conexe, prin amplasarea celor șase sculpturi din metal, va fi pus în valoare un simbol al oraşului: Hala Minda. Proiectul „CINEMA – Industrii creative pentru noile economii urbane în Regiunea Dunării“, finanțat prin Programul Transnațional Dunărea este proiectul pilot prin care municipalitatea doreşte să fie definite viitoarele dezvoltări și funcționalități pentru Hala Minda, clădire ce face parte din patrimonial industrial al Reșiței.

„Ambiția noastră este de a păstra tradiția orașului legată de metal, prin obținerea de finanțări pentru dotarea acesteia cu echipamente de ultimă tehnologie cu scopul de a înființa un centru de creație și de practică pentru toți cei ce doresc să activeze în industria de prelucrare a metalului“, spun cei de la Primăria Reşiţa.

Procesul de realizare a lucrărilor ce vor avea dimensiuni cuprinse între 4-6 m presupune proiectarea individuală, pe baza machetelor și schițelor realizate de artiști menționați, urmată de procese tehnologice de mare finețe pentru a crea aceste obiecte unicat. Pentru realizarea acestor lucrări, administraţia locală a apelat la două firme din Reșița, respectiv Plastomet SA și Spaleck SRL, dar și la o firmă din Arad, SC PAB România SRL.

JCS-N.M.