Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Se desfășoară într-un ritm alert lucrările la refugiul Scheiu, situat la o altitudine de 2001 metri, în Munții Țarcu. Potrivit celor de la Serviciul de Voluntariat Montan, alături de colegii de la Salvamont Caraș-Severin – Muntele Mic s-au facut pași importanți pentru finalizarea exteriorului înaintea sosirii vremii neprietenoase!

„S-au transportat și montat elementele omega pentru fixarea panourilor solare. S-au izolat zonele de îmbinare la pereți, tavan, podea. S-a amplasat stâlpul pentru paratrăsnet. Au fost etanșate ramele geamurilor. Și nu în ultimul rând, am dat în folosință un WC, extrem de important, care din păcate, lipsește la mai toate refugiile din golul alpin. La Scheiu, acesta este panoramic, căci ușa de plexi va oferi vedere spre Muntele Mic. Mulțumim partenerilor cu care am realizat ceea ce se vede, pentru materialele de înaltă calitate și pentru echipamentele de munte!”, au precizat cei de la Serviciul de Voluntariat Montan.

Reamintim că refugiul, o construcție clasică, va putea caza, la nevoie, 20 de montaniarzi și va fi punctul de permanență al echipei Salvamont Caraș-Severin, din zona Țarcu-Muntele Mic.

JCS-R.M.

FOTO: Serviciul de Voluntariat Montan

Adaugă comentariu