Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Deputatul social-democrat cărășean Romulus Marius Damian este de părere că învățământul online nu este deloc benefic pentru sistemul educațional, întrucât determină tot mai mulți copii să renunțe la școală!

Oficialul a constatat că, odată cu pandemia, rata abandonului școlar a reprezentat un motiv de îngrijorare majoră privind viitorul elevilor din România: „În timpul pandemiei am susținut eliminarea învățământului în online, întrucât am avut de-a face cu tot mai mulți elevi care renunțau la școala, pe diferite motive, ceea ce a dus la concluzia că un învățământ online nu este deloc benefic pentru sistemul educațional. Reducerea Abandonului Școlar nu este doar un număr pe hârtie, reprezintă viitorul copiilor noștri. Din acest motiv PSD face tot ce ii stă în putință pentru a introduce programe în sistemul educațional, care să diminueze riscul de renunțare la educație“.

Programul Școlar pentru Reducerea Abandonului Școlar este cuprins în Proiectul Național de Reforme „România Educată“ și a fost aprobat de Comisia Europeană pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență cu o valoare de 543 milioane de euro. Prin acest program se urmărește nu doar diminuarea numărului celor care renunță la studii, dar și urmărirea unor rezultate cât mai bune la examenele precum Capacitatea Națională sau Bacalaureatul.

„Viitorul copiilor din România stă în mâinile noastre și vom face tot ce ne stă în putință pentru a veni în sprijinul acestora. Susțin educația în România dintotdeauna și nu voi înceta să vin în sprijinul copiilor. Copiii din România merită acest lucru“, a subliniat social-democratul.

JCS-T.K.