Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Uneori, unii cetățeni reprezintă „mândria” urbei, spre marea „admirație” a concitadinilor. Ne referim la „bravurile” unui minor și a doi conducători auto pe care Poliția Locală (PL) îi așează pe „panoul de onoare” pentru fapte deosebite în viața comunității!

Minorul a fost identificat după ce a distrus prin vopsire investiții ale primăriei de pe str. Gurghiului și mobilier urban din Parcul Copilului. Cum însă „eroul” nostru nu poate răspunde contravențional, „meritele” au fost atribuite mamei acestuia care, împreună cu fiul ei, au adus toate elementele la starea inițială.

Panoul de onoare cuprinde și doi șoferi pentru care intersecția cu sens giratoriu de pe Bd. Muncii a devenit circuit de concurs. Scriem asta deoarece pe 15 ianuarie, la ora 03:46, au efectuat derapaje controlate în intersecția amintită. Ambii au fost „premiați” cu câte 1.000 de lei… amendă conform HCL 60 din 2020.

Faptele de „vitejie” au fost consemnate într-o postare recentă a primăriei acolo unde curg „felicitările” din partea concitadinilor. Unul propune ca asemenea „eroisme” să fie făcute publice mai des, altul amenzi pentru cei care nu fac curat după animalele de companie, altcineva vrea amenzi pentru cei care aruncă ambalajele aiurea sau recomandă mai multă „atenție” asupra intersecției din zona Intim. „Eroii” și „recunoștința” comunității…

JCS-Ionel Ivașcu