Rectificare bugetară de peste 700.000 de lei la Caransebeș - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – A fost ultima din mandatul 2016-2020 pentru aleșii locali, unii dintre aceștia nemairegăsindu-se în noul legislativ care-și va intra în drepturi peste câteva zile!

Mai exact, cei 12 aleși prezenți au jonglat cu peste 700.000 de lei, alocați initial pentru trotuarele spre Teiuș, sistemele de filtrare a apei de la ștrand sau studiul de fezabilitate pentru blocul ANL de la Jupa, pe care i-au îndreptat către mai multe necesități urgente. Și când spunem urgente ne referim la două containere de triaj epidemiologic cerute de Spitalul Municipal de Urgență (47.000 lei) și la un utilaj complex de deszăpezire pentru Serviciul Public de Întreținere și Reabilitare (445.000 lei). Consecvent poziției pe care a avut-o de-a lungul mandatului, prin care a cerut în repetate rânduri refacerea trotuarelor spre Teiuș, consilierul PSD Valentin Dascălu a votat împotriva rectificării: „De trei ani tot vorbim aici de trotuarele spre Teiuș și acum luăm banii de acolo, 650.000 de lei, și-i mutăm în altă parte și trotuarele tot nefăcute. Nu pot să votez cu mâna mea asemenea…”.

Mai trebuie spus că sume mai mici au fost îndreptate de consilierii locali și către servicii de consultanță pentru proiectul european prin care se vor achiziționa tablete pentru elevii din Caransebeș sau pentru ratele municipiului la proiectul ISPA de apă și canalizare. A fost ultima ședință din acest mandat pentru consilierii caransebeșeni, pentru că în câteva zile se va instala un nou legislativ, puțin mai diferit ca și coloratura politică…

JCS-R.M.