Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Andrei Boncza, legitimat la ACS Mundo Reșița, a reușit să doboare un record național și a devenit cel mai tânăr marcator din istoria fotbalului românesc într-o competiție de seniori, la doar 14 ani, o lună și 27 de zile!

Acesta a înscris în partida cu dintre Mundo și Nera Bogodinț, în campionatul Ligii a IV-a. Andrei Boncza a doborăt recordul deținut de Sebastian Mija (Focșani), care a înscris primul său gol la 14 ani și două luni. Regulamentul prevede ca după ce un tânăr fotbalist a împlinit vârsta de 14 ani să aibă dreptul să evolueze în competițiile de seniori.

„Cu ocazia startului Ligii a IV-a Caraș-Severin, am avut prilejul și bucuria să debutăm un tânăr jucător, un fotbalist crescut la filiala Măureni. Este vorba de Andrei Boncza. Cea mai mare satisfacție pe care o avem după debutul lui la 14 ani, o lună și 27 de zile, este că, la zece minute după ce a intrat în teren, a reușit să marcheze primul lui gol la seniori. Practic, după statisticile pe care le avem la nivel național, el devine cel mai tânăr fotbalist care a înscris un gol, într-o competiție de seniori. Suntem mândri de acest lucru, suntem mândri de Andrei, care de patru ani de zile învaţă tainele fotbalului la Măureni, cu antrenorii Cristian Chitucea, Lucian Popa și, bineînțeles, Lucian Dobre. Sperăm să avem cât mai mulți copii care să facă pasul către echipa de Liga a IV-a!”, a spus Nicu Belcea, managerul administrativ de la Mundo Reșița.

JCS-Ștefan Moraru