Record național: AquaCaraș primește 146 de milioane! În plus! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Suma, în lei – cea mai mare din țară –, este alocată pentru continuarea proiectelor de modernizare a infrastructurii de apă și canal deja aflate în derulare!

Operatorul județean de apă potabilă și uzată are „Vești bune! Suplimentare de 145.940 mii lei pentru continuarea proiectelor de modernizare a infrastructurii de apă și canal aflate în derulare!“.

Dând vestea cea bună, reprezentanții societății își amintesc evoluția și schimbările în bine care s-au produs acolo în ultima vreme: „De la o companie aflată în pragul insolvenței, executată silit de diverși furnizori sau colaboratori, putem spune că, astăzi, situația societății AquaCaraș este una stabilă și cu perspective serioase de a deveni cea mai performantă societate comercială de interes public din județul Caraș-Severin. Cea mai recentă dovadă în acest sens a venit în ultima ședință de guvern, când a fost aprobată alocarea sumelor pentru continuarea și finalizarea proiectelor de infrastructură fazate din perioada de programare 2007-2013. Prin hotărâre de guvern, SC AquaCaraș SA primește suma de 145.940.000 de lei, ocupând locul 1 pe țară ca valoare atrasă, după o muncă de aproximativ un an de zile ce a constat în pregătirea documentațiilor necesare“.

Operatorul mai precizat că suma va fi direcționată, în cea mai mare parte, spre finalizarea lucrărilor aflate în derulare, spre achitarea revendicărilor antreprenorilor contractați și spre suplimentarea valorii contractelor, ținând cont de majorarea prețurilor la materialele de construcții: „Din suma totală, 22.870.789 lei este valoarea cheltuielilor suportate de societate pentru lucrări derulate începând cu anul 2015, cheltuieli considerate neeligibile de finanțator din cauza proastei gestionări a proiectelor și a neîntocmirii documentațiilor necesare. Am reparat aceste greșeli și, printr-o documentație făcută într-un mod profesionist, am reușit să recuperăm această sumă extrem de importantă, care va fi folosită pentru a cofinanța proiectele ce urmează să se deruleze în cadrul POIM 2 – apă și canal, proiect ce se află în fază finală de avizare și semnare, cu o valoare totală de 170 milioane euro“.

Directorul general al AquaCaraș, Gheorghe Filipescu, a ținut să aprecieze suma primită și să transmită mulțumiri: „Hotărârea de guvern prin care SC AquaCaraș SA primește suma de 145.940.000 de lei, cea mai mare sumă primită de un operator de apă și canal din țară, este un semnal extrem de important că, după o perioadă complicată, societatea merge în direcția bună. Prin această alocare de fonduri reușim să reparăm multe din greșelile din trecut, recuperăm o sumă foarte importantă cu care ne putem cofinanța pentru proiecte viitoare și deblocăm proiectele care stagnează din cauza creșterii prețurilor la materiale. Vreau să le mulțumesc tuturor colaboratorilor, conducerii Consiliului Județean pentru încrederea în managementul companiei și pentru sprijinul acordat, Consiliului de Administrație și colegilor din cadrul societății, reprezentanților județului din guvern și parlamentarilor, care ne-au oferit tot concursul pentru a ajunge în acest punct“.

JCS-Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu