Record de prezenta in a cincea zi de proteste la Resita - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Peste 500 de cetăţeni au scandat joi lozincile deja intrate în folclor, în Centrul Civic al Reşiţei.Deşi la ora 15.00, când era programa să înceapă mitingul, în Piaţa 1 Decembrie 1918 erau doar câteva zeci de reşiţeni, în jurul orei 16.00, numărul acestora a crescut şi a ajuns la peste 500, celor din zilele trecute adăugându-li-se, pe rând, angajaţi ai societăţilor TMK şi UCMR, chiar lideri sindicali din aceste societăţi şi alţi reşiţeni.

Totodată, pentru a se alătura protestatarilor, s-au alăturat şi membri ai Partidului Social-Democrat, în frunte cu deputatul Ion Mocioalcă.

„Nu sunt aici cu o delegaţie. Sunt cu foarte mulţi colegi, pentru că nu puteam să rămânem insensibili la ceea ce se strigă în toată ţara. Dorinţa noastră a fost să ne alăturăm protestelor, pentru că reşiţenii trăiesc la fel de prost ca toată ţara şi nu au motiv să stea acasă“, a precizat Mocioalcă.

„Dorim o ţară, numită România, care să fie a tuturor românilor, nu numai a unora dintre ei. Noi, cei care azi ne aflăm în stradă sau care doar susţinem aceste manifestaţii, suntem românii cărora le-a fost furată ţara şi dorim să o recuperăm“, a precizat Marian Apostol, într-o listă pe care a citit-o manifestanţilor.

Flavius Rotariu