Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În urma vandalizării unei statui şi a unei bănci din zona Intim, primarul Ioan Popa scoate bani din buzunar pentru cel care-l va depista pe „făptaş“.

Abia restaurată, statuia amplasată în faţa unui bloc de locuinţe de pe Bulevardul Muncii a fost vandalizată sâmbătă, 29 iunie 2019, de un autor necunoscut. Autorul cunoscut este însă cel al statuii, lucrarea intitulată „Rugăciune“ fiind realizată cu mulţi ani în urmă de sculptorul român Marcel Guguianu (1922-2012). La rugămintea unei locuitoare din zonă, în 2018, Primăria Reşiţa a realizat lucrări de restaurare sub coordonarea artiştilor reşiţeni Petru Comisarschi şi Daniel Brici.

Se pare, însă, că cineva avea nevoie de spaţiu pentru a-şi manifesta „dragostea pentru Reşiţa“, chiar de „Zilele Reşiţei“, mâzgălind cu roşu opera regretatului artist. Nu i-a fost suficientă piatra, ca material de lucru în această intenţie de a se iniţia în „arta caligrafiei“, autorul necunoscut exprimându-se „artistic“ şi pe lemn, mâzgălind aproape identic o bancă din zona Intim. Vigilent, un cetăţean a tras imediat un semnal de alarmă în mediul online, la care edilul a răspuns, fără drept de apel: „ Ofer recompensă 1000 de lei persoanei care ne dă indicii certe pentru identificarea acestui  «pictor». Şi nu, adaugă Popa, sprijinul în depistarea acestor persoane asociale, nu este delaţiune, ci reprezintă spirit civic!“.

Alexandra Gorghiu

 

 

Adaugă comentariu