Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Administraţia locală a decis să interzică reclamele făcute la megafon sau la sisteme audio, în oraş! 

V-aţi săturat de reclamele care sunt mereu în trecere pe la fereastra dvs? Care transmit un mesaj pe care nimeni nu-l transmite în totalitate şi care în loc să informeze, deranjează sonor? Ei, bine, pentru ele, şeful administrativului reşiţean a iniţiat un proiect care interzice promovarea reclamelor sonore prin intermediul megafoanelor şi altor tipuri de sisteme audio, pe domeniul public sau privat al Municipiului Reşiţa. Iar iniţiativa a fost aprobată de consilierii locali.

Promovarea reclamelor sonore prin intermediul megafoanelor şi a altor tipuri de sisteme audio folosite la un nivel ridicat creează disconfort cetăţenilor municipiului. Având în vedere faptul că în municipiu au existat situaţii care pot fi evitate prin punerea în aplicare a acestor reglementări, scopul acestui proiect de hotărâre vizează prevenirea sau reducerea efectelor dăunătoare, inclusiv a disconfortului, cauzate de expunerea populaţiei la un nivel de zgomot ridicat, provocat de folosirea megafoanelor şi a altor sisteme audio“, a precizat primarul Ioan Popa.

Cine nu respectă interdicţia şi îşi face reclamă sonoră, prin megafon sau alt sistem audio, va suporta consecinţele pentru tulburarea liniştii publice.

JCS-A.M.