Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Deși se antrenează în condiții diferite, handbaliștii reșițeni continuă să se pregătească cu gândul să facă performanță în noul sezon competițional!

Noul portar al rosso-nerilor, Răzvan Szopka, a spus: „Am venit la Reșița cu un singur gând, adică să fac performanță! Am venit cu gândul să fac lucruri mult mai bune decât am făcut în sezonul trecut. Ne dorim de la noul sezon mult mai mult și de aceea s-au făcut și transferurile acestea. Conducătorii clubului reșițean m-au contactat, am fost încântat de proiectul care mi s-a propus, de oamenii din staff, de Bojan Butulija și pur și simplu am acceptat. Jucătorii sunt tineri, eu cred că sunt printre cei mai în vârstă din echipă. Dar cel mai important lucru este acela că am observat că jucătorii tineri sunt dornici de muncă și de performanță. Este clar ce ne propunem pentru sezonul următor și anume evitarea retrogradării. Ca obiectiv de bază este salvarea de la retrogradare și un bonus ar fi o clasare cât mai sus”.

Antrenorul Bojan Butulija pune mare accent în această perioadă pe antrenamentele cu mingea, având în vedere că jucătorii nu s-au mai pregătit în mod organizat de aproximativ patru luni de zile.

„Antrenamentele în această perioadă se desfășoară un pic mai dificil, având în vedere că trebuie să păstrăm distanța și ne antrenăm în grupuri de câte zece persoane. Încercăm să ne antrenăm cât mai bine în aceste condiții. Sper că se va schimba ceva, adică vrem să începem să ne antrenăm normal. Handbaliștii georgieni încă lipsesc, deoarece din cauza virusului au întâmpinat ceva probleme. Din păcate, li s-a anulat de mai multe ori zborul către România. Sperăm ca în câteva zile să ajungă și ei. Până acum la antrenamente suntem 18. Sunt câțiva jucători care au câteva kg în plus, dar sper ca în câteva săptămâni să fie toți pe aceeași linie în legătură cu pregătirea fizică. Pe data de 16 iulie ar trebui să jucăm un amical, dar nici nu știu dacă se va mai organiza. Trebuie să facem teste înainte de meci și nu știu cum se poate juca un meci având în vedere că trebuie să fie maxim zece handbaliști în sală. Nu avem decât să jucăm între noi, la antrenament. Este bine că nu am avut niciun caz de Covid-19. Doar Vladimir Jevtic a fost suspect, dar a mai făcut un test în plus și a ieșit negativ. Am avut puține emoții, dar este bine că nu avem niciun jucător infectat. Primele antrenamente le-am făcut doar în sală, deoarece patru luni fără handbal este foarte mult. Băieții au avut în pandemie un program de exerciții pentru forță și rezistență și am decis să nu mai mergem afară. La antrenamente petrecem foarte mult din timp cu mingea, chiar și exercițiile pentru pregătirea fizică le facem cu mingea”, a declarat Bojan Butulija, antrenorul CSM Reșița.

Lotul rosso-nerilor este format din: Paul Simulescu, Răzvan Szopka, Denis Dumuța, Vuița Boban, Lucian Ignat, Răzvan Daia, Teimuraz Orjonikidze, Eduard Belchite, Raul Heimbach, Marius Bahan, Alexandru Vulpe, Aleksa Milosevic, Dușan Trifkovic, Răzvan Mledenciu, Olexandr Starchenko, Vladimir Jevtic, Irakli Kbilashvili, Eric Bărbuș, Raul Bote, Ralph Pătru, Denis Kirsch și Snezan Radoslavevic.

Antrenor principal: Bojan Butulija; Antrenor secund: Ilie Vaidasigan; Antrenor cu portarii: Ionescu Cristian; Maseur: Gabriel Lupan.

JCS-Ștefan Moraru