Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Bogdan Oprea: „Şi la Băile Herculane vor fi demolate construcţii ridicate ilegal“.

„Timp de 20 de ani, în multe staţiuni, fiecare a construit după cum l-a dus capul, sub privirile îngăduitoare sau indiferente ale unor primari corupţi sau nepricepuţi. Nu mai putem continua în acest fel!“. Aceasta este doar o parte din explicaţia prin care ministrul Turismului, Elena Udrea, justifică acţiunile de demolare ale unor construcţii. Acum sunt în vizor staţiunile. Şi pentru că staţiunea de pe Cerna a fost în ultimul timp în centrul atenţiei Ministerului Dezvoltării, acţiunile de demolare vor începe şi aici.

Faptul ne-a fost confirmat de către purtătorul de cuvânt al MDRT, Bogdan Oprea: „În vizor sunt mai multe construcţii din Băile Herculane, însă lista nu e finalizată încă. Sigur este faptul că vor fi demolate câteva terase din Parcul Vicol şi cea a hotelului Ambasador“.

Primarul staţiunii, Nicuşor Vasilescu, susţine că acţiunile de demolare vor începe luna aceasta. „Au fost în staţiune comisii de evaluare formate din inspectori în construcţii, care au constatat realităţile de la faţa locului. Voi face tot posibilul ca legea să se respecte în Băile Herculane, iar măsurile care se vor lua sunt legale“, ne-a precizat Nicuşor Vasilescu.

Nina Curiţa

Enable referrer and click cookie to search for pro webber