Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – O spun cei de la Apele Române în urma imaginilor cu PET-urile din râul Cerna!

ABA Banat va organiza de săptămâna viitoare, după ce vor scădea debitele, o acțiune de salubrizare a râului Cerna în zona podului Coramnic din localitatea Orșova. Acesta va consta în strângerea/extragerea gunoaielor aduse de viitură, cu personal propriu și a unui utilaj de tip greifer. Vor fi implicați 15 angajați de la formațiile de lucru Herculane, Caransebeș și Moldova Nouă din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin.

„Pentru că de multe ori autoritățile locale nu reușesc să controleze acest fenomen, Apele Române Banat alocă an de an resurse suplimentare pentru a preîntâmpina sau gestiona problema deșeurilor antrenate de viituri. Întreaga comunitate trebuie să înțeleagă faptul că nu mai trebuie să arunce gunoaie pe maluri și în cursurile de apă, pentru că astfel de fapte pot avea consecințe grave asupra mediului“, spun cei de la ABA Banat.

Reamintim că pe râul Cerna s-au acumulat mari cantităţi de PET-uri, material lemnos, resturi menajere, fenomen care se repetă ori de câte ori plouă abundent. Potrivit celor din Mehedinți, deşeurile au fost aduse de apele crescute ale râului Cerna, fiind preluate din depozitele necontrolate de deşeuri amplasate de-a lungul râului în judeţul Caraş-Severin.

JCS-N.C.

FOTO: Meteoplus