Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Așa cum a promis la instalarea în funcția de ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela a declasificat astăzi raportul despre intervenția jandarmilor în Piața Victoriei, în 10 august 2018.

Ne-am ținut de cuvânt, promisiunea făcută și de dl premier Ludovic Orban, și de mine, s-a împlinit. În această dimineață am primit ultimul aviz de la toate instituțiile implicate în evenimentele din 10 august, iar Comisia MAI a decis declasificarea raportului. Așadar acum raportul este declasificat, informarea cu privire la evenimentele din 10 august este declasificată. MAI a decis, conform legii, această declasificare. Tot astăzi am înaintat raportul declasificat către DIICOT, unde există un dosar penal legat de evenimentele din 10 august 2018. DIICOT ne-a comunicat că ia act de acest raport declasificat, care poate fi folosit acum în anchetă penală, a declarat șeful MAI, Marcel Vela.

Odată declasificat, raportul poate fi folosit ca mijloc de probă de DIICOT, în dosarul care vizează incidentele din seara de 10 august 2018, însă nu poate fi făcut public, pentru că reprezintă o probă în dosarul penal în curs.

În ceea ce privește eventuale sancțiuni pentru coordonatorii evenimentelor din 10 august, din MAI, Poliție și Jandarmerie, ministrul Marcel Vela a precizat că ancheta este în curs, iar săptămâna viitoare va da publicității informații în acest sens. Ancheta administrativă este la nivelul armei, ca ministru voi lua act de toate concluziile comisiei care anchetează acest lucru. Săptămâna viitoare o să vă informez și cu cercetările disciplinare”, a mai spus Vela.

N.C.