Râdem, glumim, dar s-ar putea să şi plătim - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta spune primarul Ioan Popa, referindu-se la cetăţenii ale căror acţiuni şi reclamaţii ar putea pune piedici proiectelor urbei, generând astfel întârzieri sau costuri suplimentare!

Trebuie să recunoaştem că toţi primarii postdecembrişti ai Reşiţei au vorbit despre reticenţa la schimbare a cetăţenilor urbei. S-a dorit construirea unei benzinării? Deja oamenilor le tremurau şi li se dărâmau blocurile. S-a vrut vreun hypermarket? Deja apăreau pe la dezbateri publice reşiţeni obosiţi de atâtea magazine în peisajul urban. Acum ne-am apucat de schimbat şi modernizat străzi, de lăţit trotuare, de creat piste pentru biciclete mai largi decât ne-am fi putut imagina că este posibil. Iar nemulţumirile au continuat să apară. Atât în mediul online, cât şi pe diferite alte canale de comunicare, oamenii s-au plâns că li s-au tăiat pomii, mărăcinii şi grădiniţele din jurul blocurilor sau, mai grav, că li s-a încălcat proprietatea.

În ceea ce priveşte ultimul „spectacol stradal“, pe una din cele şase străzi din Luncă, primarul Reşiţei a dorit să mai adauge câteva precizări: „Legat de subiect, sunt foarte atent cu mine şi cu posibilitatea de a cădea în capcana omului care le ştie pe toate, care e cel mai bun şi nimeni nu poate să-i spună ce să facă. Sunt foarte atent din punctul ăsta de vedere! Mă consider un om deschis la sugestii şi la informaţii, problematica acolo a fost una simplă, care m-a deranjat enorm!“.

Primarul Reşiţei ne-a mărturisit că acţiunile unui locatar din zonă ar putea avea consecinţe grave: „Cetăţeanul respectiv a făcut sesizări la Comisia Europeană, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Fondurilor Europene, Inspectoratul de Stat în Construcţii, la vreo şase instituţii serioase. Şi, în general când faci reclamaţii de genul ăsta, majoritatea te iau în serios, trebuie să-ţi răspundă şi e posibil să vină şi, unii dintre ei, chiar să-ţi blocheze sau să-ţi încetinească lucrări. Lucruri care ne pun într-o problemă şi legată de constructori, şi legată de proiectanţi. Adică râdem, glumim, dar s-ar putea să şi plătim. Cam asta e ideea. Eu sunt foarte atent şi, probabil că aţi observat, mă uit în general în social media, în mass media la comentarii, la dorinţe ale oamenilor şi să ştiţi că, nu de puţine ori, am luat din piaţă lucruri care au fost aduse de către reşiţeni“, a încheiat Nelu Popa.

JCS-A.M.

16 Comentarii

 1. Oamenii astia ca nu au ce face, merita amendati. Inteleg sa faci scandal cu un motiv, dar cand generezi o groaza de pierderi pentru nimic, se schimba situatia.

 2. Oamenii astia sunt probabil pesedisti comunisti care trebuie sa faca asta, ori pt ca sunt platiti de grupuri de interese, ori pur si simplu, ei tin cu pesede si la bine si la rau, precun cu o echipa de fotbal.

  • Ok, Dom’ primar. Vedem că nu sunteți de acord cu criticile. In loc sa-l dați în judecată pe domnul respectiv, așa cum ați afirmat, acum vă văitați de urmări. N-aveti decât să cereți daune interese omului respectiv, dacă sunt întemeiate. Așa, veți avea, veșnic, un cal de bătaie, că nu s-su făcut una, alta, din cauza unui reclamangiu. Până atunci, vă rog frumos sa răspundeți, cum ați mărit, indirect, cu 5%, impozitele și taxele locale, în condițiile în care acestea trebuie plătite on-line de oameni, că să beneficieze de 10% bonificație? Adică, ai 5% beneficiu dacă plătești online. Ce pensionar plătește online? Așa, pierde 5%! Evident, știți prea bine treaba asta! Mulțumesc frumos pentru răspuns! Pe adresa ziarului, ca să vadă toți răspunsul.

   • Eu sunt dom’ primar? :)))) Sau ai dat gresit reply?
    Nu stiu eu, chiar intreaba-l pe primar care a fost ingineria cu cei 10%, 5% reducere.

    • FANFAN LA TULIPE Reply

     @avl FCRB !Ti-ai pierdut complet cei doi neuroni din dotare ! Te crezi Primar acum, delirezi de-a dreptul ! Omul chiar de adresa adevaratului Primar care este, vorba bucurestenilor care te-au adoptat intru prostie ! Esti un caz pierdut definitiv ! Fa un bine tuturor si tzipa-te in Dambovitza! Cat de rapid !

     • Desteptovici vezi ca a dat reply mesajului meu si a scris dom’ primar. De asta credeam ca are impresia ca eu sunt primaru.
      Dar tu cu capu tau de pluta ce sa pricepi, ca nici strada nu esti in stare sa o treci, daca nu ai semafor.

 3. psd nu mai exista.istorie..ce mare bucurie.acum sunteti voi.partidul VOI CARE CONDUCETI.Diaspora va urmareste

  • FANFAN LA TULIPE Reply

   ……adica „”lucratorii „” de la alba- neagra si „”traficantii cinstiti „” din diaspora.., muncitorii cu ziua prin apartamentele bogatilor, ..plus „”doamnele prestatoare”” de diferite servicii contra cost la persoane de diferite varste si adeptii sclavagismului modern !In ce sens „”diaspora va urmareste „” ? Si ce daca urmareste ? Urmareste si constata !Plus ca voi, „”diaspora „” ati vrut liberalii la putere ! Acum , i-ati ales, voi ati plecat si noi am ramas cu „”bunastarea si belsugul „”promis de ei !Vai de capul nostru !

 4. Nervi,amenintari,ranit in orgoliu…asemenea cuvinte si asa declaratie nu trebuia sa fie…functia presupune sa fii NEUTRU..pana la proba contrarie si paratul si reclamantul au dreptate…cine a pus “frana” ca dezvoltarea comunei dupa “chipul si asemanarea”,nu a facut-o in necunostiinta de cauza;entitatea cunoaste legi sau alte acte normative…Daca paratul sau reclamantul au dreptate dupa ce petitiile se rezolva ..o vor “pune”…unul sau altul..

 5. Măi plângăciosule, vezi că nu prea îți iese mare lucru la buzunar din ”proiectele” tale și atiunci ca să ai motiv să nu le faci te lamentezi și ai găsit ”acarul Păun”!

  • Chiar crezi ca la banii lui mai vrea sa isi pateze imaginea cu niste jmecherii si furtisaguri prin primarie?
   Nici pesedistii autentici nu mai ies pe sticla cu o astfel de idee..

 6. Iata cum, vine primarul, si ne aminteste blajin, ca sa tacem din gura, sa nu il criticam, pt ca vom suporta, cine, niste costuri? Pai dle primar, orice om cu scaun la cap se consulta cu cetatenii, beneficiarii unor schimbari,mai bune sau nu. Dar, a face dta ceva, si a incerca cu forta functiei sau institutiei sa intimidezi cetatenii pt a accepta acel ceva, nu e bine. Nu mai privi cu aroganta resitenii, si discuta cu ei, ca s ar putea sa inteleaga ce faci si sa accepte proiectele bune. Fii mai diplomat.atit dar proiectele aiurea sau prost facute si transpuse in realitate ,nu vor fi acceptate de resiteni. Cu oamenii,trebuie discutat si nu bagat pumnul in gura.

  • Deci resitenii s-au trezit? Sau erau treziti inca din 89?
   De aia e atat de dezvoltat orasul, pt ca resitenii nu accepta proiecte „proaste”, dar au acceptat proiecte zero ale altor primari.
   Ce e prost la acele lucruri facute de primar?
   Nu pricep ce nu va convine. Pt prima oara dupa multi ani, ceva misca in orasul ala, si toti sunteti suparati pe unicul ala care a facut sa miste ceva pozitiv in acel oras.

 7. Nu e corect ceea ce spui despre ei.
  Am multi prieteni diaspora si nu e niciunu ca astia de care pomenesti tu.
  Nu toti romanii de peste hotare sunt hoti si sau de etnie, cum nu sunt nici toti arabii teroristi.
  Faptul ca a plecat afara pt un trai mai bun, nu inseamna ca e sclav, ca poate contribuie din afara mai mult ca tine si ca mine la pibul Romaniei.
  Diaspora a vazut si simtit cum e intr-o tara civilizata fara prea multi hoti si au ales si ei in cauza, un partid fara prea multi hoti.
  Da, e pacat ca inca votam hoti (pnl), dar macar am scapat oarecum de o grupare infractionala (psd).

 8. maine se anunta 10 grade ..la umbra – la soare e -1Dunca are deschis non stop la partia muntele Mic

 9. Suntem pe la inceputul secolului XXI!? Probabil ca acele plangeri depuse la mai multe foruri sunt intemeiate.
  Printre multe abuzuri ale primariei posibil sa fi lezat grav dreptul unui locuitor al orasului.
  Primarul & co trebuie sa inteleaga ca orasul si judetul nu sunt mosia lor, a conduce si dezvolta un oras si un judet inseamna cu mult mai mult decat a conduce o afacere privata!
  Numai ca se poate observa tot mai evident contrariul si din acest articol. Adica, primarul a devenit iritat in momentul in care a constat ca cineva a mers mai departe in a i se face dreptate atunci atunci cand a vazut ca local nu a avut nici o sansa, ba mai mult, cu presupun ca a fost si umilit, ceva tipic in prezent.

Adaugă comentariu