Putin, mai aproape de Reşiţa decât de Bucureşti - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

Vizita a fost efectuată cu o zi înaintea comemorării de către sârbi a începerii bombardamentelor NATO din anul 1999 asupra ţării lor. Ulterior acestor evenimente, pe fondul creşterii numărului de cancere în zonă  numeroşi activişti au condamnat folosirea bombelor cu substanţe care afectează sănătatea. La un moment dat chiar se suţinea că din cauza radiaţiilor, numărul celor bolnavi de cancer la gât a crescut în zona Clisurii şi zona de frontieră cu judeţul nostru.

Putin, vizită „istorică“

Vizita lui Putin a fost considerată de presa sârbă una „istorică“ dat fiind sprijinul permanent al Rusiei în favoarea Serbiei în problemele fostei Yugoslavii dar şi ultimul proiect de tranzit al gazelor naturale South Stream din Rusia înspre Europa. Traseul acesteia va fi paralel cu frontiera noastră, prin Serbia şi Bulgaria, traversând doar partea românească a Mării Negre.

Gazoductul lui Putin

Gazoductul va transporta în final 30 miliarde mc gaze naturale pe an iar proiectul care se speră să fie implementat până în 2015 va costa în jur de 10 miliarde de euro, contându-se şi pe sprijinul a cel puţin 2.500 de muncitori sârbi.

Nina Curiţa