Caraş-Severin, Romania

SEMENIC – Un pui de cerb a fost filmat în timp ce își striga mama în Parcul Național Semenic Cheile Carașului. Potrivit unei postări pe Facebook a reprezentanților Parcului Național Semenic filmarea a fost făcută de rangerii administrației!

„În urma monitorizării florei și faunei din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, rangerii administrației au identificat un pui (vițel) de cerb care își striga mama”, au arătat reprezentanții parcului.

Am încercat să aflăm dacă puiuţul şi mama s-au regăsit, pentru că din filmare nu reiese ce s-a întâmplat cu puiul. Directorul Parcului, Nicolae Ifca, a specificat: „Patrulând în zonă, la un moment dat, rangerul a simţit că vine ceva după el, din vârf. El a remarcat acest viţel, un pui de cerb şi l-a filmat timp de 16 secunde, după care a auzit grohăitul mamei de la marginea pădurii şi s-a retras, lăsând viţelul în acel loc. Puiul nu avea mai mult de trei zile de când a fost fătat şi de aceea, probabil, şi-a chemat mama, fiindcă nu ştia să se ascundă, nu şi-a dezvoltat încă simţurile. Aşa a reuşit şi rangerul să surprindă acel limbaj inedit prin care puiul îşi striga mama. Noi ne întâlnim des cu asemenea momente, fiind tot timpul pe teren“.

În urma monitorizării a #florei și a #faunei, din ?⛰ Parcul Național #Semenic Cheile Carașului, de către #Rangeri administrației, au identificat un pui (vițel) de #Cerb care își striga mama……❤❤❤#rnpromsilva #ariiprotejate #parcnațional #semeniccheileilecarasului #wildforest #wildlife #ConteazăPentruViitor

Posted by Romsilva – Parcul Național Semenic on Tuesday, June 9, 2020