PUG-ul Reşiţei, o sarcină financiară importantă - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Şeful administrativului reşiţean a vorbit despre efortul financiar mult prea mare pe care-l presupune reactualizarea PUG-ului urbei, care expiră anul acesta!

Potrivit SICAP, municipalitatea a scos la licitaţie serviciile de urbanism pentru „Reactualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Reșița”, proiectul având o valoare de 2.352.941,17 lei, și aşteaptă ofertanţi până luni, 27 septembrie, la ora 15.00.

„Legat de PUG, de planul de urbanism general, pe care noi l-am scos la licitaţie, e o sarcină financiară destul de importantă pentru noi, pentru oraşe în general, a declarat primarul Ioan Popa. Şi cred că Ministerul Lucrărilor şi Dezvoltării ar putea să vină să ne ajute, să ne sprijine în finanţare. Ştiu că sunt nişte resurse pe care dânşii le spun că există, dar cuantumul lor din ceea ce mi-au spus şi alţi câţiva primari din ţară sunt insignifiante faţă de sumele necesare pentru realizarea unui PUG de municipiu, de oraş mare!“.

Potrivit SICAP, PUG-ul Reşiţei presupune cinci etape. În prima, se va face o diagnoză a Planului Urbanistic General aflat în vigoare, dar şi o estimare a viabilității financiare a propunerilor pentru noul PUG. Cea de-a doua etapă vizează forma preliminară a PUG-ului municipiului Reșița. În cea de-a treia se vor face documentațiile pentru obținerea avizelor și a acordurilor necesare. Cea de-a patra etapă ne va aduce forma finală a PUG-ului, pentru ca în cea de-a cincea etapă să se treacă la predarea și implementarea Planului Urbanistic General al Municipiului Reșița în Sistemul Informațional Geografic (GIS).

JCS-A.M.