Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Potrivit senatorului social-democrat cărășean Ion Mocioalcă, PSD a început să lucreze la Programul de guvernare pentru momentul în care se va produce rotația la conducerea Guvernului, în analiză fiind extinderea taxei de solidaritate pe companiile care au obținut profituri excesive în pandemie și în criza energetică!

„S-au constituit grupuri de lucru în partid, se analizează diverse soluții pentru problemele românilor și pentru economia națională. Așa procedează un partid responsabil, subliniază social-democratul. Este adevărat că PSD analizează extinderea taxei de solidaritate în toate sectoarele unde companiile au obținut profituri excesiv în pandemie și în criza energetică! Taxă de solidaritate care a fost aplicată cu succes în domeniul energetic, în toate statele UE.“

Potrivit oficialului, care l-a parafrazat pe președintele PSD Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, PSD a acționat corect când a impus în Coaliție taxa de solidaritate în energie și este cât se poate de legitimă dezbaterea despre impozitarea marilor averi și a profiturilor exagerate. Oficialul crede că în România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri cu adevărat nesimțite. Astfel, statul va aduna resursele necesare pentru a ajuta atât milioanele de români care se confruntă cu criza costului vieții, cât și companiile românești, în special IMM-urile.

Subiectul va fi adus în discuția mediului de afaceri în următoarele luni, pentru a ajunge la o soluție fezabilă, care să producă atât mai multă solidaritate socială, cât și mai multă justețe economică, subliniază social-democratul.

JCS-T.K.

5 Comentarii

 1. Bla, bla, bla, bla. De pe vremea arogantului de Teodorovici (il mai tineti pe ministrul de finante care ne explica ca daca el pleaca de la minister nu mai este nimeni sa proiecteze bugetul Romaniei si inca din 2017 ne spunea ca el vrea sa impoziteze pensiile speciale deoarece cu 2 pensii speciale acopera toate pensiile din Caras-Severin?) tot auzim de tot felul de proiecte de impozitare a pensiilor speciale si alte forme de venit nesimtit pe care UE nu le considera decente si le vrea anulate; ati vazut vreo lege in practica? Politic declaram ca e o nemernicie dar avand in vedere ca sunt excelente pt. noi politicienii, zicem ca ei si facem ca noi, adica nimic. Pai unde intra banii aia, nu la buget? (ca doar firmele alea sunt ale statului roman) Si ei de unde-si iau salariile si pensiile, nu tot de la buget?. Asa ca de ce ar face altceva decat declaratii politice?

  • Iulicafarafrica Reply

   Nu mai bine „umblați” voi la o lege să se confiște toate bunurile „agonisite” pe care nu aveți cum să le justificați? Și eventual să dați și socoteală ptr furtul ” supervizat” de toate partidele politice in ultimii 33 ani? Așa, cu minim” pe economie” de la 10 la 20 ani prin mine, să faceți si ceva util ptr societate! Să umblați si voi prin glod și cu ultimul răcnet in materie de tehnologie, camioane de pe vremea lui Dej! Poate se răstoarnă vreo 2-3 cu voi, mai scăpa lumea de atâția „grijulii” cu săracul popor.

   • @Iulica: Tocmai ca au facut invers. Au fesenistii lui tov. ilici au pus in constitutie ca averile se considera licite.
    Astfel s-a desfasurat acesti 33 ani… De aia la noi nu se controleaza. Lasand la o parte faptul ca e plin de coruptie.
    Daca apar cu un Lamborghini in cartier, probabil ca pe mine ma va verifica direct politia, nu fiscul. Dar pe aia care chiar apar de pe o zi pe alta cu ultimul răcnet de masina, casa, domenii, etc, nu ii verifica nimeni ca ala e ala, securist, politician, fiu de securist, beizadea copil a lui nu stiu care de prin ministeru’ de interne si asta e mafia.

 2. Dar nu vrei sa incepi cu averea ta, aia din care iti ridici ditamai ghiolbania de hotel la 3 ape?

 3. Din poza pare ca te umfla rasul la ce debitezi. Stim toti ca socialistii lucreaza, vor propune, vor face, vor aduce in discutie, dar niciodata nu vor legifera ceva, pentru ca nu-i lasa rezistii si cu Soros. Daca romanii va mai cred ai primit raspuns la Iasi astazi cand liderii vostrii au incercat sa debiteze acelasi discurs ca si tine.

Adaugă comentariu