Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Potrivit senatorului social-democrat cărășean Ion Mocioalcă, PSD a început să lucreze la Programul de guvernare pentru momentul în care se va produce rotația la conducerea Guvernului, în analiză fiind extinderea taxei de solidaritate pe companiile care au obținut profituri excesive în pandemie și în criza energetică!

„S-au constituit grupuri de lucru în partid, se analizează diverse soluții pentru problemele românilor și pentru economia națională. Așa procedează un partid responsabil, subliniază social-democratul. Este adevărat că PSD analizează extinderea taxei de solidaritate în toate sectoarele unde companiile au obținut profituri excesiv în pandemie și în criza energetică! Taxă de solidaritate care a fost aplicată cu succes în domeniul energetic, în toate statele UE.“

Potrivit oficialului, care l-a parafrazat pe președintele PSD Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, PSD a acționat corect când a impus în Coaliție taxa de solidaritate în energie și este cât se poate de legitimă dezbaterea despre impozitarea marilor averi și a profiturilor exagerate. Oficialul crede că în România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri cu adevărat nesimțite. Astfel, statul va aduna resursele necesare pentru a ajuta atât milioanele de români care se confruntă cu criza costului vieții, cât și companiile românești, în special IMM-urile.

Subiectul va fi adus în discuția mediului de afaceri în următoarele luni, pentru a ajunge la o soluție fezabilă, care să producă atât mai multă solidaritate socială, cât și mai multă justețe economică, subliniază social-democratul.

JCS-T.K.