Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Cam așa s-au derulat lucrurile în finalul ședinței deliberativului local caransebeșean, când mai mulți aleși social-democrați i-au luat la bani mărunți pe liberali, răspunsul acestora fiind unul pe măsură!

Daniel Isac (PSD) a ținut să afle de la consilierii PNL de ce timp de patru ani nu au propus proiecte în Consiliul Local, lăsând totul pe umerii lui Felix Borcean.

„Timp de patru ani, Consiliul Local a fost condus de PNL cu 10 consilieri, timp în care se puteau face proiecte de hotărâre pentru ca acest oraș să arate cum trebuie. Ce v-a oprit să nu faceți, era ușor să inițiați proiecte, să le votați, să le realizați, era atât de frumos și de simplu. Noi am fost nouă, poate dacă eram 10 făceam. Noi ne-am opus doar la terenuri”, a spus Isac, completat de liderul grupului PSD, Florin Bogdea: „A venit primarul cu un anumit buget, voi n-ați votat, a venit cu o anumită organigramă. Voi, consilierii liberali, puteați să inițiați proiecte, v-ați deșteptat acum după patru ani peste noapte, faceți 100 de proiecte pe afișe, pe Facebook!”.

Liberalii au răspuns prin Andra Pleșa, care le-a reamintit celor de la PSD că la fel de bine puteau iniția și ei proiecte, ceea ce nu s-a întâmplat, care dacă ar fi fost benefice pentru oraș poate ar fi fost votate măcar de un liberal ca să fie aprobate. Mai mult, consilierul liberal le-a reamintit cum în primii doi ani se opuneau la aproape orice propunea Felix Borcean.

„Candidatul vostru (Felix Borcean – N.R.) timp de patru ani a inițiat fiecare proiect de hotărâre. Doi ani de zile a fost într-o ceartă continuă cu voi, următorii doi ani a fost prieten cu voi. Din o mie de proiecte nu cred că ne-am opus la vreunul, în afară de credit, unde și voi ați fost împotrivă, și organigramă. Patru ani de zile, inițiatorul a fost primarul, nu puteam să inițiem proiecte pe buget pe care le iniția primarul, pe investiții la fel. Acum am înțeles, problema este de doi ani de zile de când primarul este PSD, de ce n-ați spus acum doi ani? Ar trebui să vă aducem aminte cum îi reproșați în primii doi ani primarului. Ar fi existat o problemă dacă noi consilierii PNL ne-am fi opus, l-am lăsat pe domnul primar să facă patru ani ce dorește dânsul, să vină în fața Consiliului Local cu toate proiectele pe care dânsul și le dorește. Dacă nu a avut viziune, n-a vrut să ne consulte…”, a spus Pleșa.

Am asistat, astfel, la o încălzire pentru campania electorală care a început deja, iar până în 26 septembrie schimburi de replici de acest gen cu siguranță că nu vor lipsi din peisajul de campanie.

JCS-R.M.