PSD, în punctul zero al ofensivei pentru 2024 - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – 12 primari „independenţi”, cooptaţi de PSD în lupta pentru recâştigarea Consiliului Judeţean Caraş-Severin!

Este vorba despre Nicolae Beg (Marga), Victor Terteleacă ( Iablaniţa), Sergiu Toma (Rusca Montană), Florin Curiţa (Dalboşeţ), Ion Văcărescu (Goruia), Petru Furdui (Berzasca), Ion Popovici (Cornuţel), Gheorghe Coilă (Buchin), Ion Țicheriu (Brebu), Vichente Suru (Bucoşniţa), Ilie Haşcă (Topleţ) şi Ilie Canea (Lăpuşnicel), foști până de curând independenți, la PMP sau la Pro România, adeziunile lor la PSD fiind aprobate în unanimitate.

De asemenea, au fost numiţi mai mulţi preşedinţi interimari şi anume Remus Rof, la organizaţia Reşiţa, Cristian Bejeriţă, la organizaţia de tineret, Gabriela Stuparu, la organizaţia de femei, Ioan Spânu, la organizaţia de seniori, Luca Mălăiescu, secretar general şi Ionuţ Chisăliţă, secretar executiv.

„Probabil cei 12 au greşit foarte grav în partidele lor şi au fost sancţionaţi, fiind daţi afară pentru că veneau la şedinţele PSD. Ei au căpătat statutul de independenţi, după care au urmat un curs firesc prin înscrierea în PSD”, a declarat senatorul Ion Mocioalcă. Conform acestuia, PSD vrea recâştigarea consiliului judeţean şi a cât mai multor primării.

De asemenea, la Reşiţa se vrea o abordare nouă, pe care reşiţenii să o identifice ca o soluţie în mandatul următor. „Pentru asta, e nevoie de foarte multă muncă”, a spus primvicepreşedintele Sorin Grindeanu, prezent la şedinţa prin care cei 12 au fost primiţi în PSD, considerată moment zero pentru repornirea organizaţiei Caraş-Severin. „Pentru fiecare există un target refacerea organizaţiilor în localităţile unde organizaţiile PSD suferă. Mă refer la cele unde nu am câştigat alegerile. Pentru organizaţiile de tineret şi de femei, e foarte important atragerea de noi membri, în special tineri. La organizaţia Reşiţa, mă interesează în primul rând refacerea acelor organizaţii pe secţiile de votare de atragere de membri PSD, pentru că Reşiţa a avut mulţi membri PSD”, a conchis preşedintele PSD Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

JCS-Ionel Ivaşcu