Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Timp de câteva ore, sute de reşiţeni au scandat lozinci antiguvernamentale în centrul municipiului.

Deşi în zilele trecute s-a încercat organizarea de proteste, în Centrul Civic nu s-au aflat decât grupuri mici de oameni. Totul s-a schimbat duminică, la ora 14 peste o sută de cetăţeni adunându-se în Piaţa 1 Decembrie 1918 pentru a protesta.

„Sunt în greva foamei din data de 11 noiembrie, pentru genocidul pe care îl face acest guvern, şi cel pe care noi nu îl mai considerăm preşedintele românilor. Marţi dimineaţă, o delegaţie de 73 de revoluţionari vor pleca spre Bruxelles pentru a depune o scrisoare la Parlamentul European. Nu am ieşit astăzi să protestăm ca revoluţionari, ci doar ca simpli cetăţeni. Am ieşit pentru bunăstarea României. Ne-am săturat ca părinţii, copiii şi bunicii noştri să fie umiliţi. Nu am organizat acest protest, ci este un lucru spontan. În 1989 am ieşit în stradă pentru nişte idealuri care, acum, ne sunt călcate în picioare. E cazul să punem din nou piciorul în prag şi să dăm România românilor. Vom continua mişcarea de protest până la final. Ori noi, ori ei“, a precizat Mihai Orbulescu, unul dintre protestatari.

Flavius Rotariu

3 Comments

  1.   Stimate domnule jurnalist, inteleg ca in profesia dumneavostra, matematica este ceva doar teoretic, pentru ca in imaginile surprinse din timpul asa-zisului „protest” nu sunt nicidecum sute de resiteni, ci poate cel mult o suta……sau poate imaginile sunt din arhiva?
    Mai numarati domnule jurnalist…..poate si banii din salariu sunt de fapt sute de milioane , nu cateva zeci probabil, nu?

  2.   Stimate domnule jurnalist, inteleg ca in profesia dumneavostra, matematica este ceva doar teoretic, pentru ca in imaginile surprinse din timpul asa-zisului „protest” nu sunt nicidecum sute de resiteni, ci poate cel mult o suta……sau poate imaginile sunt din arhiva?
    Mai numarati domnule jurnalist…..poate si banii din salariu sunt de fapt sute de milioane , nu cateva zeci, probabil, nu?

  3.  Câţi din revoluţionarii Reşiţei sunt Revoluţionari adevăraţi şi câţi dintre cei care au stat sub pat care îşi arogă dreptul de revoluţionar adevărat.

Adaugă comentariu