Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – ACS Mundo Reșița a reușit să aibă filiale în mai multe orașe din județ, iar în acest moment clubul se poate lăuda cu un număr de 170 de copii!

Pentru o dezvoltare cât mai bună a activității, clubul ACS Mundo a primit un ajutor de la Consiliul Județean Caraș-Severin! Proiectul „Fotbal – educație și viață” a avut loc în aceste ultime luni din 2021, în Teregova și Oțelu Roșu, unde clubul reșițean deține filiale, iar în orașele Oravița, Reșița și Bocșa au avut loc preselecții. „ACS Mundo mulțumește Consiliului Județean Caraș-Severin și speră ca astfel de parteneriate să mai aibă loc și în viitor”, a spus Nicu Belcea, managerul administrativ al clubului.

„În cadrul clubului am ajuns să aducem copii din tot județul. Filialele noastre cresc frumos și în scurt timp vom avea grupe pe fiecare categorie de vârstă. Ne propunem să creștem numărul de filiale, vrem să creștem oameni, iar cireașa de pe tort este aceea ca cei mai talentați și serioși să ajungă fotbaliști profesioniști. De filiala de la Reșița mă ocup eu, conduc grupa de copii 2012-2013, împreună cu Liga a IV-a, la grupa de 2009-2010 antrenor este Lucian Popa, iar la cei mai mici, de la U8 în jos antrenor este Flavius Rița. La filiala de la Măureni este tot Lucian Popa, care are acolo două grupe numeroase de copii. Pe această cale aș dori să-i mulțumesc primarului de la Măureni, lui Brian Filimon, care ne pune totul la dispoziție. La echipa de Liga a IV-a deja joacă trei copii din zona Măureni. La Oravița îl avem pe profesionistul Ciprian Macovei, iar la Oțelu Roșu îl avem de câteva luni pe Marius Puiu. La ultimul recensământ ca să spun așa, la clubul Mundo activau 170 de copii”, a declarat Cristian Chitucea, antrenor la ACS Mundo Reșița.

Legat de Liga a IV-a, Chitucea a mai spus: „Făcând o analiză la finalul turului, noi ne-am așteptat să existe o diferență mai mare între copii și seniori. Fotbaliștii tineri de la noi s-au descurcat bine, ținând cont că unii dintre ei au început fotbalul de puțin timp. În șase luni am reușit să clădim o echipă care poate pune probleme. Nu am pus preț pe rezultate, noi punem preț pe dezvoltarea copiilor. Pentru noi, echipa din Liga a IV-a este un plus, deoarece vrem să atragem copii la academie, care cu timpul să ajungă să evolueze în campionatul seniorilor. Cu timpul ne vom propune să obținem și rezultate, dar deocamdată în acest sezon nu este cazul”.

JCS-Ștefan Moraru