Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Tot efortul depus pentru salvarea morilor de apă de la Rudăria de cei peste 350 de voluntari împreună cu Asociaţia Acasă în Banat a fost premiat de curând la Gala Societăţii Civile!

Recent, echipei de la Acasă în Banat i s-a decernat premiul al doilea la secţiunea Artă şi Cultură din cadrul Galei Societăţii Civile pentru proiectul derulat în judeţul Caraş-Severin, în localitatea Eftimie Murgu. Premiul pentru „Hai la Rudăria!“ este o încununare a muncii depuse de întreaga echipă împreună cu cei peste 350 de voluntari şi, nu în ultimul rând, de comunitatea locală şi de toţi partenerii care s-au alăturat acestui proiect.

„Suntem mândri și onorați că Asociației Acasă în Banat i s-a decernat premiul II la categoria Artă și Cultură, în cadrul Galei Societăţii Civile, pentru proiectul «Hai la Rudăria!». Acest premiu este al nostru al tuturor, e o recunoaștere a muncii intense pe care am făcut-o împreună cu toți cei peste 350 de voluntari implicați, cu toată comunitatea din localitatea Eftimie Murgu (Rudăria), cu Florin Streza de la Muzeul Astra și, nu în ultimul rând, cu partenerii noștri de la Fundatia Orange. Vă mulțumim tuturor celor care ați făcut posibilă realizarea acestui proiect, fără voi ar fi rămas doar un vis. Acest premiu ne dă și mai multă încredere să continuăm munca noastră în Țara Morilor de Apă, pentru promovarea și păstrarea patrimoniului mulinologic din zona Banatului“, a precizat Radu Trifan, președintele Asociaţiei Acasă în Banat.

JCS-Nicoleta Moraru