Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – De câteva luni de zile a apărut o nouă echipă de juniori în Reșița, ACS Lupii Argintii, coordonată de prof. Cristian Chitucea și de preparatorul fizic Cristian Stoican, fost gimnast!

Proiectul Lupii Argintii a început cu dreptul, Chitucea reușind să atragă și un parteneriat cu Politehnica Timișoara.

Cristian Stoican mi-a fost preparator fizic pe când jucam fotbal și mi-a dezvoltat gândirea, iar acum de când a venit din Dubai, mi-a plăcut tot ceea ce a adus de acolo și m-a fascinat tot ce se poate face. Eu sunt specialist în domeniul fotbalului, asta fac de mic copil, de la 7 ani, numai fotbal. Pe lângă asta mai sunt și profesor de educație fizică și a fost un mix foarte bun între noi, el având o experiență în management, iar eu pe partea de fotbal. Mie îmi place să văd tot ce se întâmplă în fotbal, mai ales că sunt în acest domeniu și am trecut prin toate etapele lui, de la jucător până la arbitru sau antrenor și mi-am spus, de ce nu? Proiectul a început cu dreptul, pentru că am ajuns inclusiv la un acord de colaborare cu Politehnica Timișoara. Eu am mai cochetat cu cei de la Poli, am mai fost oarecum în vizorul lor, dar când am plecat alături de Cristi Stoican la drum, am pus totul pe hârtie și ne-am prezentat la ei. Ne-au mai chemat, de două sau trei ori am fost și le-a plăcut foarte mult ceea ce vrem să facem. Și atunci am plecat de la ideea asta și am făcut un parteneriat care este pe perioadă nedeterminată. După cum ați văzut, recent, la clasificarea academiilor din punct de vedere fotbalistic, cei de la Poli se află aproape de Top 3, sunt chiar pe locul patru, deci este un schimb de experiență foarte bun pentru noi.”, a declarat antrenorul Cristian Chitucea.

În acest moment, clubul are câțiva zeci de copii care se pregătesc pe terenul sintetic de lângă stadionul de atletism de la Intim și se va înscrie în campionatul județean organizat de Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin.

„Vrem să ajutăm toți copiii, să nu mai stea în fața calculatorului, să vină să facă mișcare. Asta este ținta noastră cea mai importantă. Experiența mea din gimnastică m-a ajutat foarte mult să lucrez cu sportivi din toate domeniile, chiar și la handbal. La UCM Reşiţa am lucrat cu handbaliştii, cu Bojan Butulija în mod special. Am lucrat şi la CSM Reşiţa, apoi cu campionii mondiali de rugby din Africa de Sud. Gimnastica m-a ajutat foarte mult în domeniul pregătirii fizice, iar acum am și eu un aport în clubul Lupii Argintii pe acest domeniu. Pregătirea fizică este concepută de mine, lucrăm alte metode decât cele care se aplică în fotbalul românesc!”, a spus Cristian Stoican.

JCS-Ștefan Moraru