Caraş-Severin, Romania

ZĂVOI – La Zăvoi, trei obiective se apropie de tăierea panglicii, iar altele trei stau să înceapă. În prima categorie, primarul Doru Cîrdei punctează canalizarea la Zăvoi, 23 August și Valea Bistrei, străzile din Poiana Mărului și căminul cultural de la Măgura!

Prima dintre aceste investiții a ajuns la stadiul de 98%. Se ridică la valoarea de 8 milioane de lei, este derulată prin PNDL2 și cuprinde și o stație de epurare proiectată pentru a putea deservi întreaga comună. La Poiana Mărului, asfaltarea a 6 km de drumuri este 96% gata, în prezent mai fiind de făcut ultimele intervenții, trasat marcajele și amplasat semnele de circulație. Lucrarea se face grație unui proiect în valoare de 4,6 milioane de lei, finanțat prin PNDL2. La căminul cultural din Măgura sunt investiți 1,6 milioane de lei, grație unei investiții prin AFIR ajunsă la 95%.

Pe lângă aceste obiective, primăria urmărește și altele pentru care are proiectele gata. În acest sens, se vrea extinderea canalizării spre satele Voislova, Măgura și Măru, acestea urmând a fi deservite de stația de epurare a rețelei de canalizare aflată în prezent pe ultima sută. Pentru această extindere, în lungime de 15 km, urmează să fie depus pe „Anghel Saligny” un proiect în valoare de 24 de milioane de lei. Tot pe „Anghel Saligny” a fost deja semnat un contract în valoare de 4,3 milioane de lei pentru modernizarea a încă 4,3 km de străzi din comună. Acestor proiecte li se alătură cel de modernizare și extindere a sediului primăriei, depus la CNI și ajuns în faza de licitație pentru execuție. 4,4 milioane de lei vor fi investiți pentru demolarea unei părți a clădirii și realizarea unei extinderi unde să funcționeze birouri și o sală de ședințe pentru consiliul local. „O parte din primărie vine reabilitată din temelie până la acoperiș!”, sintetizează primarul.

Primăria are în vedere și executarea de lucrări edilitare prin forțe proprii. „Pentru anul acesta avem programate reparații la rigole și accese la proprietăți la Zăvoi, Valea Bistrei și 23 August, precum și modernizarea a 1,5 km de trotuare la Zăvoi. Pentru aceste lucrări, am alocat din bugetul local 1,3 milioane lei.”, a încheiat Doru Cîrdei.

JCS-Ionel Ivașcu