Proiectele lui Pascu pentru modernizarea Bocșei - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – Primarul Mirel Pascu anunță noi proiecte menite să îmbunătățească atât administrația pe plan local, cât și viața socială a bocșenilor!

Aflându-ne la final de an, primarul Bocșei a precizat că au fost realizate mai multe achiziții, fiind, totodată, efectuate și studiile de fezabilitate pentru mai multe proiecte de investiții, care vizează construirea unui complex sportiv, a mai multor locuri de parcare și a unui ponton. Astfel, complexul sportiv ar urma să fie construit în zona Izvor – zonă de agrement, fiind preconizat ca lucrările să fie finalizate anul următor. „Dorim să construim un teren de fotbal, care să poate fi folosit și ca loc de antrenament pentru sportivi, dar și pentru plăcerea locuitorilor orașului – copii, tineri, adulți. Terenul va avea și o zonă de alergare, conținând mai multe benzi. Proiectul a fost transmis deja Companiei Naționale de Investiții”, a declarat Mirel Pascu.

Totodată, edilul orașului a punctat și problema locurilor de parcare de pe strada Tata Oancea. „Legat de strada Tata Oancea, avem mai multe probleme cu traficul și cu lipsa locurilor de parcare. Este o zonă foarte aglomerată, fiind foarte multe blocuri, magazine, dar și Liceul Teoretic «Tata Oancea». Dorim să construim mai multe locuri de parcare prin intermediul unui proiect tehnic. Lucrările ar trebui să fie finalizate în primăvara anului viitor”, a mai menționat Mirel Pascu.

În același timp, se urmărește reabilitarea și modernizarea străzilor Medreșului și Izvor, prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, valoarea acestui proiect fiind de 7,4 milioane de lei. Astfel, referitor la zona Medreșului, primarul a descris-o ca fiind „o zonă foarte frumoasă”, de agrement și a evidențiat faptul că va fi construit un ponton pe lacul aferent, ponton ce va conține o zonă dedicată copiilor, o zonă special amenajată pentru pescuit (dotată cu undițe și alte articole proprii acestei activități), dar și șezlonguri, menite a asigura relaxarea vizitatorilor. În ceea ce privește zona Izvor, Insula „Paradis” și anticipatul complex sportiv creează condițiile perfecte pentru îmbunătățirea calității vieții sociale a bocșenilor. Prin urmare, cele două zone anterior menționate ar urma să transforme orașul într-un posibil obiectiv turistic pentru toți cetățenii dornici să evadeze din cotidian.

JCS-S.P.