Caraş-Severin, Romania

FOROTIC – Alexandru Sporea, primarul comunei, marşează pe două proiecte mari cu ajutorul Programului Național de Investiții„ Anghel Saligny“!

Primul vizează alimentarea cu apă şi canalizarea comunei şi are o valoare totală de 22 de milioane de lei. „Cel mai probabil, lucrările vor fi finalizate într-un an și jumătate!” a declarat primarul. Al doilea proiect ambițios este realizarea unei rețele de gaze care să fie adusă de la Bocșa. Fondul total alocat acestui proiect este de 10 milioane de lei. „Momentan, acest proiect este în stadiul de licitație.“, a spus Sporea.

Să investești în mințile tinere este altă idee pe care edilul nu o neglijează. Tocmai de aceea se reabilitează două școli din comună prin fonduri europene. „Valoarea proiectului este estimată la 4 milioane de lei. Una dintre școli o să folosească 1,5 milioane de lei, iar cealaltă restul de de 2,5 milioane de lei.“, a subliniat primarul de la Forotic.

Un alt proiect important este dotarea a două cămine culturale cu echipamente necesare, precum mese, scaune, lăzi frigorifice, frigidere, mașini de spălat vase și alte lucruri necesare organizării de evenimente. Finanțat prin Grupul de Finanțare Locală, valoarea acestui proiect este de 30 de mii de euro.

De asemenea, primarul dorește să reabiliteze toate drumurile agricole din comună. Acest proiect, finanțat din bugetul local, va fi finalizat până în toamna acestui an, pentru a fi utilizabil în timpul iernii. „În prima fază se lucrează cu buldozerul, apoi turnăm pietrișul. În momentul de față, acele drumuri sunt inaccesibile.“, mai susține Sporea.

JCS-Denis Dutca