Caraş-Severin, Romania

CICLOVA ROMÂNĂ – Drumurile și utilitățile din satele comunei Ciclova Română, în trei proiecte depuse recent!

Introducerea rețelei de apă în satele Ilidia și Socolari e în lucru de ceva vreme. Primăria a depus recent pe Programul „Anghel Saligny” un proiect pentru introducerea rețelei de canalizare. Ceea ce înseamnă că locuitorii din cele două sate vor avea la poartă confortul, dar și… gropile lăsate de introducerea acestuia. Motiv pentru care administrația comunei a depus recent, tot pe Programul „Anghel Saligny”, un proiect ce vizează modernizarea străzilor. Conform primarului Cătălin Golu, proiectul are valoarea de 35,5 milioane lei și vizează modernizarea a 9,5 km de străzi din cele două sate.

Pe Programul „Anghel Saligny” au mai fost depuse alte două proiecte vizând centrul de comună. Aici canalizarea a fost introdusă mai demult dar… numai până la porțile oamenilor. De aceea, unul dintre proiecte vizează racordarea celor 600 de gospodării la rețeaua de canalizare. „Valoarea proiectului este de 2,4 milioane lei și va însemna aducerea canalizării de la porțile oamenilor până în case”, aflăm de la primarul Cătălin Golu.

Celălalt proiect, depus recent tot pe „Anghel Saligny”, se ridică la valoarea de 13 milioane lei și vizează reabilitarea trotuarelor, a rigolelor și podurilor din Ciclova Română. Pentru toate aceste proiecte sunt deja întocmite studiile de fezabilitate.

JCS-Ionel Ivașcu