Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În luna februarie, Ministerul Investițiilor Europene a semnat finanțarea a șase proiecte în valoare de 47,7 milioane lei!

La nivel național, 160 de proiecte în valoare totală de 650 de milioane de lei au primit finanțare din partea ministerului. Dintre cele șase finanțate în județ, Caransebeșul a primit bani pentru două proiecte, Moldova Nouă, Bozovici și Parcurile Naționale Domogled-Valea Cernei și Cheile Nerei-Beușnița pentru câte unul.

Caransebeșul va consolida infrastructura medicală a spitalului municipal și va gestiona criza sanitară Covid în școli cu fonduri obținute prin POIM în valoare de 11,2 milioane lei, respectiv 1,2 milioane lei. Moldova Nouă va investi 1,2 milioane lei la Liceul „Clisura Dunării” pentru creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare. La Bozovici, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Eftimie Murgu”, 1,4 milioane lei vor fi investiți pentru dotarea unităților de învățământ cu echipamente de protecție. Beneficiarul proiectelor câștigate de cele două parcuri naționale este Romsilva, în cele două arii urmând a se investi pentru îmbunătățirea stării de conservare a speciilor și habitatelor de interes conservativ, respectiv pentru îmbunătățirea stării de conservare a speciilor și habitatelor. Sumele se ridică la aproape 12 milioane lei, respectiv 20,7 milioane lei.

JCS-Ionel Ivașcu