Caraş-Severin, Romania

CICLOVA ROMÂNĂ – Primarul comunei Ciclova Română, Cătălin Golu, supraveghează stadiul lucrărilor pe şantierele deschise la cele două obiective: şcoala şi clădirea primăriei!

În prezent, la Ciclova Română se lucrează pe două şantiere, asta pentru că administraţia locală din această comună cărăşeană a obţinut finanţări prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Cele două proiecte atrase de echipa primarului Cătălin Golu însumează 1 milion de euro. Acestea vizează eficientizarea energetică a două clădiri: școala gimnazială din Ciclova Română şi sediul primăriei. Deşi termenul estimat pentru lucrările aferente unităţii de învăţământ este luna decembrie, edilul comunei spune că se fac eforturi ca acestea să fie terminate înainte de începerea noului an şcolar.

Şi pentru că educaţia are prioritate, Cătălin Golu a mai obţinut o altă finanțare, tot prin PNRR, pentru amenajarea unui laborator modern de informatică, precum şi pentru dotarea unității de învățământ cu mobilier nou. „Ambele proiecte au o valoare de aproximativ 1 milion de euro. Avem și noi o cofinanțare de 150.000-200.000 de euro. Se lucrează în paralel, cu trei echipe pe școală și una pe primărie. Proiectele includ anveloparea clădirilor, schimbarea tâmplăriei, instalarea de pompe de căldură, panouri fotovoltaice și panouri energetice pentru apa caldă. Termenul de finalizare al lucrărilor este luna decembrie, dar sperăm să terminăm mult mai repede, cel puțin școala. Ne-am dori ca la începerea noului an școlar, lucrările la școală să fie finalizate.“, a declarat Cătălin Golu.

JCS-Nicoleta Moraru