Proiect câștigător la „loteria” Saligny - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

LĂPUȘNICEL – Primăria Lăpușnicel a primit finanțare pentru drumurile de la Pârvova și speră la bani mai mulți. Asta deoarece, cu ceva timp în urmă, primăria a depus trei proiecte pe Programul „Anghel Saligny”!

Unul dintre ele a vizat câteva porțiuni din localitatea Șumița, altul avea în obiectiv două străduțe din Lăpușnicel rămase nefinalizate și un drum de aproximativ 1 km, care leagă Drumul Național 57B de drumul comunal care merge spre Mehadica. Toate aceste porțiuni însumează aproximativ 3,5 km, proiectele în cauză fiind în atenția Ministerului Dezvoltării.

Al treilea proiect depus, care a și primit aprobare de la București, vizează câteva porțiuni de drumuri din satul Șumița, în lungime totală de 3,3 km. „Proiectul prevede și amenajarea de rigole, podețe și ziduri de sprijin. Urmează să demarăm licitația pentru a găsi un constructor cu care, ulterior, să putem începe lucrarea efectivă”, ne-a declarat primarul Ilie Canea despre proiectul în valoare de 8,3 milioane de lei. Speranța sa este însă că și celelalte două proiecte depuse mai demult vor fi aprobate de Ministerul Dezvoltării.

Între timp, primăria efectuează o serie de lucrări edilitare cu oamenii proprii. Acestea vizează curățenia în comună, centrându-se pe curățarea malurilor apelor și a rigolelor în toate satele comunei.

JCS-Ionel Ivașcu