Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Progresul Ezeriș s-a impus sâmbătă, 17 aprilie, cu scorul de 2-1, în deplasare, în jocul cu Gloria Lunca Teuz Cermei, în etapa a XVI-a a Ligii 3, Seria a VIII-a. Astfel, cărășenii și-au luat revanșa, după ce în turul campionatului au cedat cu scorul de 2-3, pe teren propriu!

În jocul de sâmbătă, Gloria Cermei, una din echipele cu care Ezerișul e în luptă directă pentru salvarea de la retrogradare, a deschis scorul încă din startul meciului, mai exact în minutul 3, când Sabău a înscris din penalty. Pentru Ezeriș, spre finalul primei părți a jocului, Drăgoi a restabilit egalitatea cu un șut puternic sub transversală de la peste 20 de metri, făcându-și un cadou superb de ziua lui de naștere. În minutul 74, Giurică a marcat golul victoriei pentru echipa pregătită de Constantin Arbănaș, tot cu o execuție spectaculoasă, șut în vinclu de la limita careului mare.

„Într-adevăr, băieţii au jucat foarte bine, au avut o atitudine foarte bună, cred că ei merită toate felicitările. Un joc dominat de noi de la un capăt la altul, un joc în care gazdele, în afară de loviturile fixe de pe final şi lovitura de pedeapsă de la început, nu au avut nicio fază periculoasă. Băieţii noştri au avut o atitudine remarcabilă, dar, până la urmă, nu e vorba de nicio răzbunare, în fotbal pierzi sau câştigi, nu sunt răzbunări. Am obţinut o victorie meritată. Pentru noi e păcat că sezonul se apropie de final, echipa joacă din ce în ce mai bine. Speranţele noastre sunt aceleaşi, să facem cât mai multe puncte şi să jucăm cât mai bine. Vedem la sfârşitul campionatului unde vom fi, dacă va fi să mergem la baraj sau nu”, a declarat Cristian Şodâncă, preşedintele formației din Caraș-Severin.

„Am preluat echipa la începutul acestui miniretur de 9 meciuri. Modificări multe nu am făcut, am găsit o echipă căzută moral din cauza rezultatelor din tur și am început să lucrez ce știu eu, am fost și eu fotbalist. Sunt băieți tineri, am lucrat la moral și la chestii tactice pe care nu le stăpâneau. Încercăm să ne ridicăm de jos, e mult de muncă, dar băieții sunt receptivi și dau totul pe teren, cum a fost și astăzi. Încercăm să ne ridicăm la nivelul ligii a treia, să scăpăm de retrogradare și din toamnă să jucăm mai bine. Am găsit un grup bun, unit, care poate crește și ca individualități, și ca echipă. Drăgoi și-a făcut cadou un gol superb chiar de ziua lui, a mai avut și alte două șuturi bune. Știam de calitatea asta a lui, chiar dacă a intrat din postura de rezervă a jucat foarte bine. Majoritatea jucătorilor au venit din Liga a 4-a, deci este prima lor participare în liga a treia. Mi-ar plăcea să continui din toamnă la Liga 3, sunt adeptul fotbalului total și altfel vom arăta atunci”, a spus și Constantin Arbănaș, antrenorul Ezerișului.

Progresul Ezeriş: Birăescu, Plută, Rimovecz, Mărgan, Marius Musteţa, Derbac, Giurică, Jinga, Marian Musteţa, Jula, Străin. Rezerve: Spânu, Dalea, Secula, Lolea, Petruţ, Drăgoi, Kawagoe. Antrenor: Constantin Arbănaş.

Următorul joc al Progresului va fi pe data de 24 aprilie, de la ora 17:00, când va întâlni, pe Municipalul din Caransebeș, CS Avântul Periam, o altă echipă cu care se bate pentru evitarea retrogradării.

JCS-Ștefan Moraru

FOTO: Sport Arad