Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – ACS Progresul Ezeriș, formație de Liga 3, s-a impus marți, 22 februarie, cu scorul de 3-1, în partida amicală cu Banatul Ocna de Fier, echipă care evoluează în Liga a IV-a!

La Ezeriș continuă situația dificilă, dar căpitanul Birăescu crede că lucrurile încep să se îndrepte. „Acest amical a fost un antrenament bun pentru noi, pe un teren greu. Ținând cont de situația de la club, ușor, ușor o luăm spre bine. Sper ca lucrurile care au fost mai rele la club anul trecut să se îndrepte, asta așteptăm cu toții. Vin copii din spate și încercăm să ne menținem în Liga 3. De aceea am și rămas cinci sau șase jucători mai experimentați și vrem să ajutăm clubul. Din ce știu, sâmbătă vom juca la Buziaș un alt amical și s-ar putea să mai întâlnim săptămâna viitoare echipa din Oravița”, a declarat Cristian Birăescu, portarul echipei Progresul Ezeriș.

„A fost un joc de antrenament bun, chiar dacă terenul a fost destul de dificil. Îmi pare rău că n-am găsit alt teren pe care să jucăm acest amical, dar sunt mulțumit de faptul că ne-am prezentat și au venit și ceilalți jucători care ne-au lipsit la amicalul cu Mundo. Pentru noi a înscris la acest joc de pregătire Casian Doană, care îmi este și secund. Am mai adus jucători de la Moldova Nouă, doi fotbaliști pe nume Nicolici și Găină. Sperăm că ne vom mai întări până va începe campionatul. Sunt destul de încântat de cum se prezintă băieții. Cred că duminică vom juca un amical cu Dognecea, sperăm că se va materializa acest joc. Depinde de locația unde se va disputa meciul, dar și de programul jucătorilor, deoarece majoritatea lucrează. Programăm meciurile în funcție de programul jucătorilor, asta este situația în momentul de față. Deocamdată noi nu le putem oferi mai mult decât câteva mici recompense, specifice nivelului unde ne aflăm. Nu putem să atragem sponsorizări dacă nu avem performanță. Dacă vom avea rezultate, cu siguranță că vor veni și recompensele materiale. Încă nu știu nimic legat de programul competițional din această primăvară și așteptăm deciziile AJF-ului”, a spus și Gheorghe Popa, antrenorul echipei Banatul Ocna de Fier.

JCS-Ștefan Moraru