Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Formația antrenată de Constantin Arbănaș s-a impus clar duminică, 23 mai, cu scorul de 3-0, împotriva Dunării Calafat, campioana județului Dolj, în returul pentru menținerea în Liga 3!

În tur a fost 1-1, la general 4-1 în favoarea Ezerișului și, astfel, cărășenii continuă în al treilea eșalon valoric al fotbalului românesc. Alexandru Giurică a înscris de două ori în minutele 11 și 57, iar Victor Lolea a stabilit scorul final în minutul 80, din lovitură de la 11 metri.

Progresul Ezeriş rămâne acolo unde trebuie şi acolo unde îi este locul, în Liga 3. A fost în mare parte un retur aşa cum ni l-am dorit, deşi în multe momente parcă presiunea a apăsat un pic pe umerii băieţilor. Dar a fost bine, am avut ocazii, am reuşit să marcăm de trei ori şi mai puteam să marcăm. Un joc bun şi, până la urmă, echipa mai bună a reuşit să câştige şi să rămână în Liga 3. O să vedem ce ne aşteaptă de la anul. Deocamdată ne bucurăm de această reuşită şi aşteptăm să vină banii, vorba băieţilor. Privind în urmă, aş putea să spun că a fost un sezon ciudat, atipic, în care am avut destule probleme, şi de sănătate şi din alte puncte de vedere. Ca să spun aşa, a fost un sezon de încercare, un sezon în care băieţii au reuşit să acumuleze cât de cât experienţă, pentru că această experienţă şi această maturitate s-a văzut şi acum în joc, împotriva unor adversari care vin din altă ligă. Sunt câteva plusuri, bineînţeles că sunt şi minusuri, o să le corectăm şi o să facem să fie mai bine la anul. Am vrea să felicităm şi Lupacul pentru promovare, am auzit că au reuşit să câştige şi ei, va fi un campionat în care ne vom întâlni şi cu CSM Reşiţa, şi sper eu că vom reuşi să ne ajutăm unii pe alţii”, a declarat Cristian Şodâncă, președintele Progresului Ezeriş.

Progresul Ezeriş: Cristian Birăescu, Ionuţ Mărgan, Narcis Plută, Sergiu Rimovecz, Robert Dalea, Emanuel Jinga, Alex Giurică, Ioan Derbac, Takenori Kawagoe, Marian Musteţa, Liviu Străin. Rezerve: Luis Spânu, Dănuţ Drăgoi, Victor Lolea, Marius Musteţa, Păunel Secula.

JCS-Ștefan Moraru