Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Progresul Ezeriș s-a impus sâmbătă, 1 august, cu scorul de 3-2 (1-1 după 90 de minute și 2-1 la penalty-uri), în primul meci din barajul pentru promovrea în Liga 3!

Cărășenii au deschis scorul în minutul 59 prin fundașul Milan Cheda, iar arădenii au egalat prin Zele, din penalty, în minutul 74. La final, s-au executat lovituri de departajare care vor conta doar dacă echipele termină la egalitate perfectă acest miniturneu. Zăbraniul a înscris prima lovitură și apoi a ratat de patru ori. Reuşitele Progresului de la 11 metri au fost semnate de Zamfir şi Drăgoi.

„A fost un rezultat muncit, felicit băieții pentru atitudine și cred că ar fi fost mai corect dacă i-am fi bătut în primele 90 de minute. Ne bucurăm și în urma acestui succes în urma loviturilor de departajare. Promovarea încă nu este sigură și toate cele trei echipe din această grupă au șanse. Noi cred că avem un moral în plus, dar lucrul clar este că promovarea încă se joacă. Este greu fără spectatori, aveam nevoie de suporteri și dacă ar fi fost prezenți cred că ne-ar fi purtat mai ușor spre victorie”, a declarat antrenorul Adrian Enășescu.

Tehnicianul formației din Zăbrani, Dorel Mutică, a recunoscut superioritatea echipei din Caraș-Severin: „După aspectul jocului, Progresul a evoluat mai bine decât noi și a avut o atitudine mai bună. Noi am egalat cu puțin noroc la acea fază și pot spune că timp de 70 de minute Ezerișul a controlat jocul. De asemenea, a avut ocazii mai bune, ocazii și singur cu portarul și poate ar fi meritat să câștige în cele 90 de minute de joc”.

Progresul Ezeriș: Daniel Petruț, Răzvan Ciurea, Dorel Zamfir, Milan Cheda, Marius Musteța, Dănuț Drăgoi, Andrea Săndescu, Flavius Costescu, Alexandru Rusnac, Marian Musteța și Alexandru Avramovici. Rezerve: Alexandru Chelu, Cristian Birăescu, Christian Popa, Marius Mărgan, Takenori Kawagoe, Gusti Koschling și Liviu Străin.

Victoria Zăbrani: Mitrea, Iova, Pașcu, Bier, Topai, Mandache, Vasilca, Kocsis, Mandache, Zele și Ghergar.

Prima clasată din aceaste jocuri de baraj promovează în liga a treia de fotbal, dar și șapte dintre clasatele pe locul secund vor urca în acest eșalon.

Următorul meci din această minigrupă este programat pe 5 august, când campioana Gorjului, Ştiinţa Turceni, va evolua contra Victoriei Zăbrani.

Pe data de 9 august, cărășenii vor juca împotriva echipei Ştiinţa Turceni.

În situația în care două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, clasamentul final se va stabili pe baza aplicării, în ordine, a următoarelor criterii: numărul mai mare de puncte obținute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte; golaverajul mai bun în jocurile directe; numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe; numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe; golaverajul general mai bun (diferența dintre golurile marcate și cele primite în toate jocurile din minigrupă); numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile din mini-grupă; rezultatul loviturilor de departajare executate în jocurile directe terminate la egalitate între echipele aflate la egalitate de puncte).

JCS-Ștefan Moraru