Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – FC Progresul Ezeriș a remizat sâmbătă, 22 octombrie, scor 2-2, cu CSO Retezatul Hațeg, în etapa a IX-a a Ligii 3, Seria a VII-a! Este al doilea egal la rând pentru trupa lui Mircea Manu, după ce în etapa precedentă a scos un punct la Brad. Clasamentul actual găsește Ezerișul pe locul 9, penultimul, cu 5 puncte!

Oaspeţii din Haţeg au deschis scorul chiar înaintea pauzei prin Laurenţiu Mazilu, care a înscris în minutul 41, dar Progresul a restabilit egalitatea în partea secundă, în urma golului marcat de Claudiu Turău în minutul 54. Robert Popa de la Retezatul a marcat din penalty în minutul 87, iar în ultimul minut de joc, Christian Popa de la Ezeriș, tot dintr-o lovitură de pedeapsă, a restabilit egalitatea și, totodată, a stabilit și scorul final de 2-2.

„Am obținut un punct pe final de joc. Am spus încă de la început că punct cu punct sau pic cu pic se face mult. Noi muncim, dar nu vreau să spun lucruri mari. Este cert faptul că ne trebuie jucători. Ceea ce vine de pe bancă nu aduce niciun plus, nu schimbă nimic în jocul nostru. Întotdeauna banca spune echipa. Am jucat 4-4-2, în oglindă cum au jucat ei. Am încercat să echilibrăm jocul, am căutat un echilibru. Prima repriză nu am înscris, au marcat ei din singura ocazie pe care au avut-o. Apoi, la pauză am stat de vorbă cu băieții, am schimbat un pic, am încercat să-l duc pe Derbac, să-l urc pe Rotariu, să fac un pic de presiune pe linia lor adversă. Văzând și meciurile lor din barajul cu Balta Sărata, am știut că linia lor de fund nu este chiar la înălțimea restului lotului. Acolo am profitat și am reușit să dăm cele două goluri. Am și suferit pe faza noastră ofensivă, ne-am deschis foarte mult. Ne lipsește omul acela în fața apărării, dar, ați văzut și dumneavoastră, cu copii de 2005, 2006 am reușit totuși să scoatem un rezultat echitabil. Noi muncim la antrenament zi de zi, dar îmi pare rău că nu îi am pe toți. Unii muncesc, alții au fost obișnuiți cum au fost obișnuiți. Se vede că ne mai trebuie jucători. Cine vine de pe bancă nu ajută cu nimic. Trebuie o schimbare, trebuie o schimbare radicală din iarnă pentru că nivelul Ligii 3 cere altceva decât ceea ce propunem noi”, a spus antrenorul Mircea Manu.

Progresul Ezeriş: Birăescu, Mărgan, Rotariu, Cărăuşu, Ciurea, Călin, Dumitru, Turău, Popa, Popescu și Derbac. Rezerve: Varga, Barbu, Bot, Lungu Ionuţ, Lungu Ştefan, Senco, Constantin și Creţu.

Urmează pentru cărășeni duelul de pe 29 octombrie, de pe teren propriu, cu ACS Viitorul Șimian.

JCS-Ștefan Moraru