Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – FC Progresul Ezeriș a pierdut vineri, 12 mai, scor 2-5, partida cu AFC Voința Lupac și a retrogradat în Liga a IV-a, în timp ce formația lui Enășescu este lider în play-out!

Voința a deschis scorul prin Vichente Marcu în minutul 18, pentru ca Danci să majoreze diferența două minute mai târziu. În startul reprizei a doua, Robert Dalea a înscris pentru 3-0 în favoarea „croaților”.Replica Ezerișului a venit în minutul 72, când Rotariu l-a învins pe Petruț cu un șut din afara careului. Progresul a dat semne de revenire, grație reușitei cu poarta goală a lui Răzvan Ciurea, la o ieșire riscantă a lui Petruț. Echipa lui Enășescu și-a păstrat statutul de favorită și a rezolvat partida prin golurile marcate în finalul jocului de Cristodulo în minutul 78 și Dan Ovidiu în minutul 93.

Am început un pic timorați partida, am suferit în prima repriză, ne-am văzut conduși, apoi băieții au reintrat un pic în meci, au marcat de două ori. Am fost chiar acolo, doar că şi-a spus cuvântul lipsa de experiență, aşa cum am mai zis. S-a adeverit ceea ce am spus de la început: Liga 3 este o pălărie cam mare pentru noi. Ați putut vedea aceleași greșeli individuale, care au dus la rezultatul care a fost. Progresul Ezeriş este matematic retrogradată. Facem eforturi să nu ne desființăm, din ceea ce am înțeles din partea conducerii o să continuăm la Liga a IV-a. Ce pot să vă spun, viitorul depinde de ceea ce o să fie în pauza dintre sezoane. Eu v-am spus de când am venit aici, în momentul în care este un proiect sănătos, continui, dar asta depinde doar de conducere. Acum rămân pentru grup, pentru căpitan, pentru Cristian Şodâncă, pentru toată lumea care a fost lângă noi. Mai sunt încă două etape și terminăm acest campionat.”, a declarat Mircea Manu, antrenorul Ezerișului.

„La jocuri de genul acesta, unde se întâlnesc echipe locale, te aștepți la orice. Era clar că echipa Ezerişului nu mai avea ce să piardă și se putea întâmpla orice. Jucau fără nicio presiune, iar noi am putea spune că avem oarecum o ușoară presiune, datorită faptului că trebuie să ne apărăm locul I din play-out. Sunt mulțumit de joc. În momentul în care am făcut câteva schimbări, poate că s-a observat o diferență, au avut gazdele o dominare ușoară, dar, per ansamblu, sunt mulțumit, ţinând cont că am dat cinci goluri, plus câteva ocazii importante de a marca. Mai sunt două etape, matematic ne mai trebuie o victorie și atunci avem asigurat locul 1. Ne dorim să rămânem sus, e munca băieților și e normal să-și dorească asta.”, a concluzionat și Adrian Enășescu, antrenorul Lupacului.

Progresul Ezeriş: Birăescu, Brathwaite, Veca, Rotariu, Geangălă, Ciurea, Teka, Piquionne, Cărăuşu, Careba, Mărgan. Rezerve: Lungu I, Creţu, Corneanu, Cîrlugea, Lungu S. și Pascu.

Voinţa Lupac: Petruţ, Săndescu, Dalea, Giurică, Caia, Banac, Marcu, Avramovici, Danci, Jinga, Urdea. Rezerve: Bud, Podină, Dan, Cega, Cristodulo, Cheda, Takenori și Bâcleşanu.

Lupacul este lider cu 42 de puncte, cu patru peste Jiul Petroșani, iar Ezerișul este pe poziția a VI-a, cu 15 puncte. În etapa următoare, Lupacul va juca pe 20 mai, în deplasare, cu Aurul Brad, iar Progresul va întâlni tot în deplasare, pe 19 mai, Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2.

JCS-Ștefan Moraru