Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Modul în care înţeleg aceştia să respecte normele impuse pentru calitatea serviciilor va fi monitorizat.

În prezent, echipa de control de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate se află încă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, pe tematica impusă la nivel naţional în vederea respectării programării, a fişelor şi a listelor de aşteptare. „Aceste verificări vor avea loc până la finalul acestei luni, aşa cum a fost stabilit. Pe lângă acestea, vorbim şi de controale încrucişate, ce vizează şi respectarea programului de către medicii care muncesc atât în spital dar şi la cabinetele din ambulatoriu”, ne-a declarat Tudoriţa Nicula, preşedintele director general al CAS Caraş-Severin. Din cele trei secţii ale SJU Reşiţa, ORL a fost deja controlată săptămâna trecută.

„Săptămâna aceasta verificăm actele la secţia de Chirurgie şi următoarea la Ginecologie. Spitalul judeţean lucrează bine. Rămâne o săptămână pentru întocmirea raportului ce va fi vizat de către preşedintele – director general de aici, după care va fi trimis către CNAS. Verificăm inopinat cabinetele individuale vizând respectarea programului afişat la cabinetele individuale”, a precizat Nicolae Drăgan, şeful corpului de control al CAS Caraş-Severin.

Verificările inopinate vizează atât tratarea pacienţilor în spital deşi se află în evidenţele ambulatoriului, dar şi respectarea programului de trei ore şi jumătate alocat consultaţiilor private după cele opt ore în spital. Totodată, se încearcă eliminarea situaţiilor în care pacientul este internat în spital şi primeşte reţetă compensată de la medicul de familie.

Flavius Rotariu