Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Afirmația aparține deputatului Dumitru Rujan, care a oferit mai multe informații referitoare la acest program!

Programul IMM Invest, lansat inițial în anul 2020, a fost prelungit de către Guvern până la sfârșitul lunii iunie a acestui an. Referitor la această măsură de sprijin a mediului de afaceri, deputatul Dumitru Rujan a specificat că vor fi majorate plafoanele de finanțare în sectorul pescuitului şi acvaculturii, în domeniul producţiei primare de produse agricole și în sectorul alimentar.

„Totodată, se propune ca plafonul de garanții de stat ce pot fi acordate în cadrul Programului IMM INVEST pentru anul 2022 să fie de 10 miliarde de lei, din care 5 miliarde de lei alocate subprogramului AGRO IMM INVEST. Bugetul schemei crește la 2,34 miliarde de lei (473,90 milioane de euro) pentru 48.726 de beneficiari”, a declarat liberalul.

Tot astfel, parlamentarul cărășean a menționat că până în luna octombrie a anului 2021, prin IMM Invest România au fost acordate garanții de stat de peste 19 miliarde de lei, din care 1,33 miliarde de lei – în cadrul subprogramului Agro IMM Invest.

„IMM Invest reprezintă cel mai mare parteneriat public-privat din România, care a deblocat ramuri întregi ale economiei și a menținut în viață IMM-uri aflate în dificultate din cauza pandemiei Covid-19. De asemenea, cu ajutorul acestei scheme de sprijin, antreprenorii au putut să facă față acestei perioade extrem de dificile și să construiască un viitor mai bun pentru angajații lor. Garanțiile acordate prin Programul IMM Invest România sunt acoperite prin taxele și impozitele plătite de aceste companii, prin faptul că și-au continuat activitatea și au contribuit la buget”, a mai precizat deputatul.

Având în vedere toate aceste fapte, Dumitru Rujan consideră că prelungirea programelor IMM Invest și IMM Agro, până în data de 30 iunie 2022, conturează sprijinirea permanentă a mediului de afaceri, venită din partea Guvernului României.

JCS–S.P.