Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Silviu Hurduzeu, care urmează să preia funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin la sfârșitul lunii octombrie, a subliniat importanța reindustrializării în strategia economică a județului și a țării!

Hurduzeu a salutat inițiativa premierului Marcel Ciolacu, lider al PSD, care a lansat „Planul Naţional pentru Marea Industrie“, un program economic de aproximativ 2 miliarde de euro. Acesta prevede facilități fiscale pentru investițiile care creează peste 250 de locuri de muncă, în special în regiunile cu o dezvoltare economică sub media națională.

„Programul poate sprijini companii importante din județ, precum UCM Hidroelectrica Reșița, combinatul de la Oțelu Roșu și, posibil, Arsenal Reșița.“, a declarat Hurduzeu, care a mai adăugat că anumite investiții în zonă au așteptat aceste stimulente, exprimându-și încrederea că situația economică se va îmbunătăți în curând.

După preluarea mandatului, Hurduzeu intenționează să poarte discuții cu investitorii locali pentru a identifica modalități prin care administrația județeană poate contribui la dezvoltarea industrială. Deputatul PSD a subliniat trei avantaje majore ale reindustrializării: crearea de locuri de muncă mai bine plătite, creșterea valorii adăugate și reducerea dependenței de importuri.

JCS-Denis Dutca

2 Comentarii

  1. rica venturiano Reply

    Sper ca cetațenii cu drept de vor a județului Caras să nu uite ca in primavara acestui an pornea Arsenalul, uzina din otelul Rosu (alegeri) ,acum toamna iarasi se revigoreaza (alegeri)

  2. Van Ghelie Reply

    Hai Silvica, cu primul obuz! Am spus “obuz” nu autobuz, ca să nu avem vorbe!

Adaugă comentariu