Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Pentru a stimula o salarizare corespunzătoare, mereu actuală, a cadrelor didactice, noile legi ale educației prevăd, potrivit deputatului liberal cărășean Dumitru Rujan, o salarizare mult mai consistentă și motivantă!

„Noile legi ale educației prevăd un salariu mai mare și motivant pentru cei care vor să urmeze această profesie, spune liberalul cărășean. Salarizarea profesorului debutant va fi într-un cuantum egal cu salariul mediu brut pe economie din anul bugetar încheiat“.

Deputatul Dumitru Rujan este de părere că „profesorul trebuie să își redobândească locul în societate. Pentru a atrage profesioniști în domeniu și a crește calitatea corpului profesoral, cariera didactică trebuie să redevină atractivă. Iar acest lucru va fi făcut prin consolidarea statutului social și economic, prin întărirea instituției mentoratului și prin acordarea unui grad mai mare de autonomie dascălilor“.

În clipa de față, legile educației sunt publicate în consultare publică, fiind lansată platforma interactivă online unde cei interesați pot lăsa mesaje cu sugestii de îmbunătățire a noilor prevederi, pe portalul www.legile-educatiei.pnl.ro. În acest fel, „împreună, așezăm bazele unui sistem de învățământ mai bun, mai performant!“, a încheiat deputatul cărășean.

JCS-A.M.