Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aproape 6 ani! De atât au avut nevoie procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin pentru a-l trimite în judecată pe autorul accidentului din 2012, de pe B-dul Revoluţia din Decembrie din Reșița, soldat cu decesul unei fetițe de 5 ani.

Potrivit procurorilor, șoferul care a produs accidentul, în vârstă de 77 de ani la momentul respectiv, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracțiunii de ucidere din culpă, prin rechizitoriul nr. 397/P/2017 al Tribunalului Caraş-Severin.

Ce-i impută procurorii șoferului? Faptul că în 04.11.2012, în timp ce conducea autoturismul Dacia pe strada Fântânilor, cu intenţia de a traversa B-dul Revoluţiei din Decembrie pentru a se deplasa în continuare pe strada Parâng, „fără să respecte indicatorul «cedează trecerea», inculpatul a pătruns în intersecţie, a traversat banda I de circulaţie a B-dului Revoluţiei din Decembrie şi, în momentul în care a intrat pe banda a doua, a izbit cu partea din faţă în partea dreapta spate un autoturism Suzuki. În urma impactului, autoturismul Suzuki se roteşte în sensul acelor de ceasornic şi totodată îşi pierde stabilitatea transversală răsturnându-se iniţial pe partea stângă, apoi pe plafon cu roţile în sus, răsturnându-se încă o dată pe partea dreaptă, pentru ca în final să revină pe roţi. În momentul în care autoturismul Suzuki revine prin răsturnare de pe partea dreaptă pe roţi, pe geamul uşii din dreapta este proiectată în afara autoturismului o minoră în vârstă de 5 ani, aflată în mașină, care s-a izbit puternic de carosabil, după care este călcată de roata dreapta faţă a aceluiaşi autoturism. În urma accidentului, a rezultat decesul pe loc al minorei, precum şi vătămarea corporală uşoară a unei alte pasagere din Suzuki, de 19 ani, care a suferit leziuni ce au necesitat un număr de 4 zile de îngrijiri medicale”.

Procurorii precizează că rechizitoriul a fost avizat de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, Laura Gabriela Iancu, dar și că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Nu putem să nu remarcăm totuși că șoferul care a produs accidentul are acum 83 de ani…

4 Comments

  1. Daca la un accident au stat 6 ani, va dati seama ce e la un dosar unde e cu bani, furtisaguri, evaziuni, mite, etc…

  2. spuneti ne si noua, publicului neavizat si nestiutor de cauze si efecte penale si cercetari penale si de altele, de ce a durat atita? a fost prea complicat, ati avut multe dosare per procuror, sinteti prea putini procurori, nu va mai intereseaza securitatea vietii cetatenilor, sau care este motivul real al acestei tergiversari foarte ciudate, intr un caz, relativ simplu?
    DE CE A DURAT ATITA TIMP UN CAZ SIMPLU ?

    • Îţi spun eu: şoferul criminal este membru al unei biserici pocăite. Iar „fraţii” pocăiţi din justiţie fac tot posibilul să-l scape. Ca fapt divers, la ei dacă omori un necredincios (a se citi un nemembru al bisericii lor, deci un ortodox de exemplu) la ei nu se consideră păcat, nu e crimă. Nepocăiţii în ochii lor nu sunt fiinţe umane.

  3. Acum sa ne fereasca Dumnezeu de asemnea situatii, insa intreb si eu, biata copila de ce nu era intr-un scaun adecvat??????

Adaugă comentariu