Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Era proba în care, la ultimele trei ediții ale Jocurilor Olimpice, România a fost reprezentată de reșițeanul Marius Cocioran!  Aceasta va fi înlocuită de o probă nouă de marş, ştafeta mixtă maraton!

Competiția se va disputa pe distanţa unui curse de maraton (42,195 km) și va reuni la start 25 de echipe formate din câte doi alergători, un bărbat şi o femeie, care vor parcurge, alternativ, câte două manșe puţin mai mari de 10 km, a decis World Athletics.

Proba va avea loc în data de 7 august 2024, pe acelaşi traseu care va găzdui şi celelalte probe de marş din cadrul JO 2024, în apropierea Turnului Eiffel. Criteriile de calificare pentru proba de ştafetă mixtă de marş vor fi anunţate în curând.

Acest nou eveniment înlocuieşte proba masculină de 50 km marş, aflată în programul olimpic din 1932 şi a cărei dispariţie a fost deja oficializată după Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vara lui 2021.

În programul JO 2024 vor figura trei probe de marş: 20 km masculin, 20 km feminin şi această ştafetă, dintr-un total de 48 de probe de atletism (23 masculine, 23 feminine şi două mixte – 4×400 m şi ştafeta mixtă de marş).

JCS-Ștefan Moraru