Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – PSD a inițiat mai multe proiecte care să vină în spriinul dezvoltării tinerilor români. Proiecte despre care deputatul Marius Damian a vorbit cu ocazia zilei naționale a tineretului, sărbătorită anual pe 2 mai!

Este vorba despre pachetul „Sprijin pentru România”, prin care se acordă un ajutor financiar pentru decontarea procedurilor de fertilizare in vitro pentru tinerii care nu pot avea copii din motive medicale, vouchere pentru elevi pentru rechizite, haine, alimente, programul „Family Start”, credit garantat de stat pentru familiile la început de drum, programul „Student Invest”, ajutor financiar pentru studenții români sub forma unui credit garantat de stat, burse pentru românii de pretutindeni în aceleași condiții precum cele acordate studenților români, Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, componentă PNRR, adresat elevilor aflați în risc de abandon școlar, cu precădere celor din mediul rural.

„Felicit activitatea Ministerului Familiei pentru proiectele pe care le are în desfășurare. Atât eu, cât și colegii mei din Comisia pentru Învățământ a Camerei Deputaților așteptăm cu interes să dezbatem noua lege a tineretului și strategia națională pentru tineret, care se află în proces de elaborare și care sunt extrem de importante”, afirmă Marius Damian.

Anul 2022 a fost declarat Anul European al Tineretului de către Comisia Europeană. În opinia deputatului PSD, este cu atât mai important ca tinerii să fie sprijiniți prin măsuri concrete.

JCS-Ionel Ivașcu