Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta spune senatorul Ioan Narcis Chisăliţă despre ultimele apariţii în presă legate de privatizarea serviciilor medicale!

Senatorul cărăşean spune că ultimele declaraţii politice ale unor lideri liberali, dar şi ce a apărut în mass media pe subiectul sănătăţii, reflectă foarte bine, din păcate, modul în care tratează actualul guvern PNL societatea.

„Guvernul PNL vrea să privatizeze serviciile medicale! Nu sunt specialist dar am să încerc să explic ce se vrea de către <<distinșii>> de la guvernare. Privatizarea programelor de sănătate publică este de fapt o afacere de partid a PNL, care va avea un rezultat cât se poate de clar: mai puțini pacienți se vor putea trata gratuit la stat și din ce în ce mai mulți vor trebui să se trateze contra-cost la privat. Acest lucru înseamnă să se ia bani de la pacienții care nu își permit tratamentul medical contra-cost și să îi mute la pacienții care își pot permite tratamentul într-o clinică privată care presupune co-plata, peste suma asigurată de stat rezultând un număr din ce în ce mai mic de pacienți care vor putea fi tratați gratuit la stat și din ce în ce mai mulți dintre aceștia vor fi obligați să se trateze contra-cost la stat. O astfel de abordare este o privatizare mascată a programelor de sănătate publică și a celor de urgență, care contravine dreptului la Sănătate garantat de Constituție pentru toți cetățenii. Sănătatea este un drept, nu un bun comercial care se obține doar contra-cost. Nu putem trece cu vedere că actualul ministru al Sănătății provine dintr-un spital privat care va beneficia în mod direct de pe urma unei astfel de măsuri. Este deci mai degrabă o afacere de partid, decât o reglementare în favoarea cetățenilor. Din păcate, Guvernul PNL demonstrează încă o dată că nu se gândește decât la interese meschine de partid!“, ne-a declarat Ionuţ Chisăliţă.

JCS- N.C.

3 Comments

  1. Eu nu cred ca ei vor sa privatizeze nimic. Eu cred ca ei nici nu stiu ce semneaza si de ce. Oameni fara experienta in domeniul medical ajung sefi peste noapte. Habar nu au cu ce se mananca sistemul. Pe cand incep sa si dea seama ce au semnat, hopa vine motiunea PSD si iar se schimba positiile. Ma intreb de unde gases partidele astea politice atatia „specialisti” cand companiile private nu pot gasi un zidar sau faiantar

  2. Daca ar fi privat, multi doctori care iau salarii astronomice si presteaza mai mult meseria de postaci ai partidelor din care fac parte, ori vor trebui sa presteze efectiv de acel salariu, ori nu il vor lua, ori si vor cauta de lucru. Deci, sa-i dam inainte, sistemul trebuie sa fie in interesul pacientului, nu in interesul privilegiatilor 🙂

  3. În toate țările cu economie și nivel de trai dezvoltat există mai multe case de asigurări de sănătate, cele mai multe fiind chiar private. Acest lucru oferă cetățeanului care plătește asigurarea de sănătate să poată opta pentru casa de asigurări de sănătate care oferă și subvenționează cele mai multe și mai bune servicii medicale.
    Oare la noi de ce nu vreți acest lucru?
    Vă este teamă că nu mai pot fi tocați bani prin casa națională de asigurări de sănătate?

Adaugă comentariu